У Пазару „Боже правде” - није по протоколу!

КАКО СЕ МОГЛО РАЗУМЕТИ, НОВОПАЗАРЦИ НИСУ СЛУШАЛИ ХИМНУ СРБИЈЕ ДА ЈОЈ НЕ БИ ЗВИЖДАЛИ

 

        Атмосфера на завршном турниру одбојкашког Купа Србије, који је одигран минулог викенда у Новом Пазару била је... Па, готово сјајна.

        Клуб из тог града потпуно заслужено први пут у својој историји освојио је трофеј, после победа над Црвеном звездом у полуфиналу (3:2) и Војводином у финалу (3:0).

        И све би било сјајно да у први план поново нису искочили догађаји који немају много везе са спортом. У Новом Пазару, наиме, први пут током завршног турнира Купа Србије није интонирана химна.

        Оправдања су углавном немушта, а суштина је да Новопазарци нису слушали химну Србије „Боже правде” да јој не би звиждали (?!).

        „Овде има одређених група навијача који звижде, па нисмо хтели тиме да се бавимо. Ко ће сада њих да јури... Желели смо да у првом плану буде спорт, па смо зато избегли непотребне непријатности на трибинама”, рекао је за „Вечерње новости” др Ервин Ћоровић, председник Новог Пазара.

        Он је истакао да интонирање химне „није било по протоколу“.

        „Нико посебно није доносио одлуке како да се понашамо, већ је тако било по протоколу. У њему нигде не пише да химна мора да се интонира. Све смо урадили по правилима Савеза с обзиром на то да не постоји обавеза пуштања химне”, објаснио је Ћоровић.

        Новопазарци су, тврде, желели да избегну сцене из 2013. године када се уочи полуфиналне утакмице Купа са Црвеном звездом звиждало химни „Боже правде”.

        Тада је, додуше, селектор фудбалске репрезентације Синиша Михајловић одстранио из тима Пазарца Адема Љајића, који није желео да пева химну уочи утакмица „Орлова“, па су звиждуци на одбојкашком купу заправо били реакција на одлуку тадашњег селектора фудбалера.

        Овог пута није било ни Михајловића, ни Љајића, ни химне.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари