Терзић: Против свих екипа идемо на победу

УВЕК ЈЕ ВРЛО ТЕШКО ОДРЕДИТИ 12 ИЛИ 14 ИГРАЧИЦА ЗА ТИМ, НИКАД МИ ДО САД НИЈЕ БИЛО ТЕЖЕ

„12 величанствених”

        Рашириле су крила српске одбојкашице. Пуне самопоуздања и вере да их у Бразилу чека нешто велико, злата вредно, напустиле су београдски аеродром Никола Тесла.

        Селектор Зоран Терзић именовао је „12 величанствених”, а међу њима су техничари Маја Огњеновић и Бојана Живковић, коректори Јована Бракочевић и Тијана Бошковић, средњи блокери Милена Рашић, Јована Стевановић и Стефана Вељковић, либеро Силвија Поповић и примачи Јелена Николић, Бранкица Михајловић, Тијана Малешевић и Бианка Буша.

        А пре него што изађу на терен 6. августа, против Италије, завршни тест репрезентативке Србије имаће против, ни мање ни више, него олимпијског шампиона и домаћина Игара, Бразила. У олимпијско село уселиће се 2. августа.

        - Захваљујући доброј и квалитетној сарадњи коју имамо са бразилском федерацијом, уз помоћ Олимпијског комитета и нашег Савеза, успели смо да направимо добру ствар раним одласком у Рио. Амбиције су јасне. Ова екипа је способна да игра са свим репрезентацијама на свету и сигурно да ћемо против свих ићи на победу - изричит је Терзић.

        До последњег момента, први стратег српске селекције није откривао имена играчица које ће играти  по српском заставом у Бразилу. Дани размишљања, премишљања, вагања су иза њега, јер је  свих 16 девојака, које су прошле припремни период, било „на висини задатка“.

        - Пред свако такмичење иде нека слична прича да је врло тешко одредити 12 или 14, међутим, никад ми до сад није било теже. Све играчице су радиле без грешке. Заиста сам био на великим мукама.

        На претходна четири такмичења, сениорке Србије освојиле су три одличја и то на првенству Старог континента, Европским олимпијским играма и Светском купу. Атмосфера у тиму и игре које је репрезентација показала овог лета, указују да је време за још једну медаљу.

        - Од 2006. године, девојке су освојиле одличја на свим великим такмичењима. На неким и више пута. Једина која недостаје је олимпијска, можда и највреднија. Било би неозбиљно и нереално рећи да је медаља у нашим рукама. Борба за медаље је можда и реалност, али ја највише волим да се игра од утакмице до утакмице, од поена до поена – искрен је први стратег српског тима.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари