Терзић: Потребан један веома добар окршај

ПРАКТИЧНО СМО ЧЕТИРИ ДАНА БЕЗ УТАКМИЦА И МОРАМО НАЋИ НАЧИН

ДА СЕ ШТО ПРЕ ВРАТИМО У РИТАМ

Српске одбојкашице

        ТРИ дана седења скрштених руку није баш пријало одбојкашицама Србије које су у групној фази ухватиле фуриозан залет за завршницу ЕП у Азербејџану и Грузији. Последњи меч одиграле су у недељу, а тек данас (18.30) је на програму четвртфинални сусрет против Белорусије. Наше даме би могле да имају три утакмице у четири дана и то оне одлучујуће...

        Тело није навикло на такав ритам, као када би тренер своје изабранице стално изводио у уводио у игру. Добра ствар је то што противник у џепу носи аутсајдерски папир, па би борба за полуфинале могла да буде баш оно што треба нашим дамама пред атак на жељено злато - само један добар тренинг-меч.

        - Практично смо четири дана без утакмица и морамо наћи начин да се што пре вратимо у ритам. А то можемо само ако на прави начин схватимо шта нас очекујемо. Могли бисмо да добијемо Белорусију и са игром која није на максимуму, али ако у наставку мислимо да се боримо за највише циљеве, онда нам је потребан један веома добар окршај у четвртфиналу - нагласио је селектор Зоран Терзић.

        Белорусија је изненадила Чешку у осмини финала, вратила се после 0:2 у сетовима.

        - Можда је и боље тако, јер смо Чешку добили у групи, а тешко је играти два пута против некога у кратком временском периоду. Ипак, Белорусија је озбиљна екипа, неке ствари на терену раде другачије него што смо навикли. Много играју кроз средину, мало греше, последње две утакмице од 200 сервиса су само два-три пута погрешили. Сваки поен морамо да зарадимо. Биће то добра провера како играмо - истакао је шеф стручног штаба нашег тима.

        Јелена Благојевић нашла је праве речи за ситуацију у којој се нашао наш тим.

        - Луди ритам! Играш три утакмице, па се три дана одмараш, па опет све у круг. Ипак, позитивне смо и чисте у главама, имамо и даље жељу да покажемо нешто велико, циљамо медаљу. Али, за то је потребно да озбиљно схватимо четвртфинале. Као и у претходним окршајима у групи, све зависи од нас.

        Девојкама као да је лакнуло што ће први пут још од недеље истрчати на терен у Бакуу и кренути у јуриш ка медаљи.

        - Коначно - отео се узвик Бранкици Михајловић. - Четири дана паузе је стварно превише и сви се радујемо што коначно креће нокаут фаза. Нисмо играли са Белорусијом никад, биће занимљиво, другачије. Одрадили смо видео-припрему, знамо да играју слично као руске екипе, а са таквим системом имамо доста искуства. Екипа је коректна, јер не би дошла до четвртфинала да није тако.

        Тијана Бошковић је опрезна пред дуел са аутсајдером:

        - Белорусија је велико изненађење овог турнира. Гледале смо како су се вратиле после 0:2, играју смирено, не греше много. Сигурно ће бити занимљиво, али се надам да ћемо оправдати улогу фаворита.

        У евентуалном полуфиналу, Србија иде на бољег из дуела Русије и Турске.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари