Терзић: Куба квалитетна, али очекујем победу

ИМАЈУ МЛАДЕ ИГРАЧИЦЕ КОЈЕ ИМАЈУ ФАНТАСТИЧНЕ ФИЗИЧКЕ ПРЕДИСПОЗИЦИЈЕ И УМЕЈУ ДА ОДИГРАЈУ ДОБРО

Зоран Терзић са одбојкашицама

        Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да очекује победу против селекције Кубе у последњој фази Светског купа, иако се ради о квалитетном противнику.

        - Репрезентације Кубе није више онако јака као што је то био случај претходних година. Међутим, имају младе играчице које имају фантастичне физичке предиспозиције и умеју да одиграју добро, посебно у блоку. Наравно ако буде све како треба, и будемо играли нашу препознатљиву игру не би требало да буде проблема - рекао је Терзић пред сутрашњу утакмицу против Кубе.

        Он је поновио да репрезентација има обавезу да одигра квалитетно до самог краја турнира, због великог улога које доноси прва два места.

        - Девојке знају да имају обавезу да овај турнир одиграју до краја на прави начин, не само због реузлтата већ и жеље да се остане у правом ритму - рекао је Терзић.

        Најмлађа у репрезентацији Србије, Тијана Бошковић истакла је да је веома задовољна досадашњим учинком на турниру, као и да се нада да ће тим изборити визу за Олимпијске игре у Рију наредне године.

        - До сада смо одиграли осам утакмица, и остварили седам узастопних победа. На старту смо доживели пораз, али после тога смо сјајно одиграли остале утакмице. Искрено се надам да ћемо успети да обезбедимо визу за Рио, јер смо цео турнир одиграли на високом нивоу - рекла је Бошковићева и додала да пласман на Олимписке игре не зависи само од резултата српског тима.

        - Не зависи све од нас, чекамо резултате још неких мечева, имамо један пораз, али с обзиром да смо јако добро одиграли мислим да заслужујемо да се пласирамо на Олимпијске игре - закључила је млада одбојкашица.

        Меч између Србије и Кубе на програму је сутра од 8 сати по средњеевропском времену.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари