Терзић: Да никад не заборавите за кога играте

УЗ РУСИЈУ, МИСЛИМ ДА СМО ЈЕДИНЕ БИЛЕ ДОСТОЈНЕ ФИНАЛА,

РЕКЛА ЈЕ КАПИТЕН РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ МАЈА ОГЊЕНОВИЋ

Бронзане одбојкашице допутовале у Београд

        Селектор женске одбојкашке репрезентацје Србије, Зоран Терзић, по освајању бронзане медаље на Европском првенству истакао је да је поносан на своје играчице, а посебно на њихов рад и посвећеност.

        „Све сте нас учиниле поноснима. Резултати су једно, како дођу, тако и оду. Нас чини поноснима оно какве сте биле од првог до последњег дана, а биле сте посвећене и вредне. Желим вам да будете здраве и да никада не заборавите за кога играте. 'Само без притиска и медаља је обавезна'... Видимо се у мају“, рекао је Терзић по доласку репрезентације из Ротердама у Београд.

        Председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић честитао је репрезентацији на медаљи и пожелео им да се и са Олимпијских игара 2016. године у Рио де Жанеиру врате са медаљом.

        „Овим девојкама не можемо ништа да замеримо, дале су све од себе. Са свих великх такмичења су се вратиле са медаљом. Премашиле су очекивања. На Европском првенству су одиграле сјајно, до граница својих могућности... Да су биле одморније од силних путовања, можда би се вратиле са златном медаљом. Победиле су Русију на Светском купу, а оне су нас на ЕП“, рекао је Боричић.

        „Циљ у 2016. години јесте прва медаља за женску одбојку на Олимпијади. То је најважније и сви се од данас спремамо за то. Прићаћемо да идемо да узимамо медаљу и то ће се десити“, додао је Боричић.

        Једна од најискуснијих репрезентативки Србије, Јелена Николић, рекла је да је женска селекција Србије овог лета остварила невероватне резултате.

        „Ово је невероватно лето, невероватна сезона. Толике године сам у репрезентацији, али мислим да је ове године другачије.... Да ли је то због споја младости и искуства, не знам. Потврдиле смо квалитет на три такмичења и сада све одлазимо задовољне у клубове са мислима о Рију. Први пут идемо као један од фаворита. Верујем да можемо до медаље на играма, толико смо показале овог лета. Мислим да смо једина екипа које може да победи Рускиње, а тада ћемо бити још годину дана искусније и квалитетније“, рекла је Николићева.

        Капитен репрезентације Маја Огњеновић рекла је да за њу освојена медаља на ЕП сија „златним сјајем“.

        „Не бих да величам ни нас ни успех, само ви знате кроз шта смо прошле ових пет месеци. Уз Русију, мислим да смо једине биле достојне финала, ова бронза сија златним сјајем. Хвала вам што говорите о медаљи у Рију“, рекла је Огњеновићева.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари