Терзић: Циљ - да се домогнемо полуфинала

НА ЗАВРШНОМ ТУРНИРУ ЛИГЕ НАЦИЈА У НАНЂИНГУ, СРБИЈА ЈЕ У ГРУПИ Б СА СЕЛЕКЦИЈАМА САД И ТУРСКЕ

        Финални турнир Лиге нација почеће у среду у Нанђингу, а Србија је у Групи Б са селекцијама САД и Турске. Србија је у првом колу слободна, а у другом, у четвртак, игра против Турске.

        „Драго нам је што смо у оваквом пробраном друштву, међу шест најбољих репрезентација на свету. Турнир ће бити изузетно занимљив и врло тежак, не само због тога што су сви противници јаки и што неће бити места калкулацијама, већ и због тога што нам распоред не иде на руку“, рекао је Терзић, пренео је Одбојкашки савез Србије.

        У последњем колу, у петак изабранице Зорана Терзића играће против САД.

        „Ако прођемо у полуфинале то би значило да играмо четири утакмице у четири дана. Ипак, девојке су на то навикле. Поред тога, показало се и да имамо више од седам играчица које могу да одиграју добро, тако да ће већина њих добити шансу на овом турниру. Циљ нам је да покушамо да се домогнемо борбе за медаљу, односно полуфинала“, истакао је селектор Србије

        Србија ће у Нанђингу играти са две репрезентације које је већ победила у регуларном делу такмичења.

        „Турска је најпријатније изненађење. Играју заиста добро, али ја сам уверен да ћемо их победити ако будемо показали нашу најбољу игру... Американке као и увек играју своју игру. Ако их зауставимо у њиховим брзим нападима са крајева и ако их одвојимо од мреже, биће нам пуно лакше“, рекао је Терзић.

        Селектор Србије је навео да свака екипа има своје врлине и мане.

        „Надам се да ћемо сакрити своје мане, а истаћи своје врлине и пласирати се у полуфинале“, рекао је Терзић.

        У Групи А ће играти Кина, Бразил и Холандија. Пласман у полуфинале ће изборити по две селекције из обе групе.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари