Српски одбојкаши у петак стартују на ЕП...

ИЗАБРАНИЦИ НИКОЛЕ ГРБИЋА С НЕСТРЉЕЊЕМ ЧЕКАЈУ

СТАРТНИ ДУЕЛ ГРУПЕ Д СА СЛОВАЧКОМ (ПЕТАК, 17.30)

Саша Старовић

        „ОРЛОВИ“ су слетели на Апенинско полуострво и горе од жеље да се разлете по дворани у Бусто Арсицију. Одбојкаши с нестрљењем чекају стартни дуел групе Д са Словачком (петак, 17.30) и чувају се само прејаких речи.

        Сви су опрезни у изјавама, а на њима се види да ће све учинити да се домогну Софије и победничког постоља 29. ЕП у Италији и Бугарској.

        - Конкуренција је веома јака, тако да је незахвално причати о било каквом резултату. Мислим да треба да се концентришемо на Словаке, да идемо корак по корак и очекујем да ће наша игра постепено да расте као у Светској лиги, где смо освојили сребро - умерен је коректор Саша Старовић.

        Искусни смечер, коме је ово пето европско првенство, подвлачи да је старт и те како важан:

        - Најбитнија је та прва утакмица са Словацима. После ћемо да дижемо форму. Мислим да имамо квалитет за добар резултат. Али, не смемо сада да гледамо ка Софији, већ само да мислимо на Бусто.

        Старовић примећују да никад као до сада нису одиграли толико пријатељских утакмица:

        - С једне стране то је корисно, јер смо видели на ком се нивоу налазимо. С друге је можда претерано зато што смо се физички и емотивно трошили кроз те утакмице. Сигурно је да због тога што смо једва чекали да почне ЕП нисмо показали наше право лице. Сви смо напети због шампионата, желимо да извучемо позитивне ствари из тих дуела како бисмо их применили на важним дуелима.

        Марко Ивовић истиче да су их девојке освајањем европске бронзе додатно мотивисале:

        - Једва чекамо да почне, јер је цела година усмерена ка ЕП. Надам се да ћемо бити мало бољи у односу на Светску лигу. Али, идемо утакмицу по утакмицу, трудићемо се да дамо максимум. Одлична смо дружина, мислим да можемо да направимо добар резултат.

        Срби се осим са Словачком, у групи састају са Финском и Русијом. Победник иде директно у четвртфинале, други и трећи у осмину финала.

        - Никог не смемо да потценимо. Прве две утакмице су на неки начин загревање за дуел са Русима, али јасно нам је да у сваки меч морамо да уђемо максимално, ако желимо да направимо нешто озбиљније. Нисмо имали ни срећу у жребу, јер нас у четвртфиналу очекује Италија или Француска. Али, шта да радимо, даћемо све од себе, па ћемо видети - истиче Марко Ивовић.

СПРЕМНИ ЗА ИЗАЗОВ

        СТАРОВИЋ верује да ће и ровити играчи дати свој максимум на ЕП:

        - Хендикеп је када се било који играч повреди. Поготово када су у питању Петрић и Атанасијевић, који су имали терапије два пута дневно. Верујем да ће када буде требало да дају 100 одсто својих могућности и да ћемо сви заједно остварити добар резултат.

РАСПОРЕД

        У ПРВОМ колу у петак се састају - група А (Софија): Чешка - Холандија (16.30), Бугарска - Немачка (19.30). Група Б (Торино): Хрватска - Француска (18.00), Италија - Естонија (21.00). Група Ц (Варна): Словенија - Белорусија (16.30), Пољска - Белгија (19.30). Група Д (Бусто Арсицијо): Словачка - Србија (17.30), Русија - Француска (20.30).

        У нокаут фази укрштају се групе А и Ц, Б и Д. Полуфинале и финале играју се 17. и 18. октобра у Софији.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари