Сјајне одбојкашице Србије у полуфиналу ЕП!

АКО ИГРАЧИЦЕ БУДУ ЗДРАВЕ И ОДИГРАМО НА ПРАВИ НАЧИН И ПСИХОЛОШКИ СПРЕМНО МИСЛИМ ДА МОЖЕМО ДА ДОБИЈЕМО РУСИЈУ - КАЖЕ СЕЛЕКТОР

        Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је после пласмана у полуфинале Европског првенства да његов тим, ако одигра како зна и уме, може свакога да победи на шампионату.

        Српске одбојкашице су четвртфиналу биле боље од Италије са 3:0 (25:14, 28:26, 25:18) и у полуфиналу ће играти против селекције Русије.

        „Имамо тежи пут, међутим не треба на то да се обазиремо. Ако играчице буду здраве за ту утакмицу, ако је будемо одиграли на прави начин и психолошки спремно уђемо у утакмицу, мислим да можемо да добијемо сваког противника на овом првенству“, рекао је Терзић.

        Љубитеље одбојке радује одлична игра Терзићевих изабраница, које на овом шампионату бране титулу освојену пре две године у Београду.

        „Договорили смо се да одиграмо овако, било је и грешака, неке ситуације могли смо и боље да решимо. Међутим најбитније је било да сваког тренутка вршимо притисак на Италијанке, не само сервисом, већ и осталим елементим игра и да ниједног момента им не дозволимо да буду сигурне у себе. После тога нису могле да функционишу на терену“, додао је Терзић.

        Дизач Маја Огњеновић истакла је да не памти када је национали тим одиграо један овако добар меч.

        „Биле смо уједињене и гинуле за сваку лопту. Можемо да будемо поносне на то. Без обзира у ком саставу је Италија играла, они увек имају добар тим, вечерас су пружиле белдо издање, али то је и наша заслуга. Не би требало пуно да полетимо после овог меча, морамо да се усредсредимо на важну утакмицу са Рускињама“, закључила је Огњеновићева.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари