Повратак Ђерисило у репрезентативни тим

СЕЛЕКТОР ЗОРАН ТЕРЗИЋ САОПШТИО ЈЕ ШИРИ СПИСАК ИГРАЧИЦА

ЗА ТУРНИР У МОНТРЕУ

Ивана Ђерисило

        Одбојкашице Србије учествоваће на турниру у Монтреу, који ће се одржати од 31. маја до 5. јуна. Екипа селектора Зорана Терзића наступаће у групи Б заједно са селекцијама Холандије, Швајцарске и Тајланда.

        Селектор Терзић објавио је шири списак од 22 играчице које ће учествовати на турниру у Швајцарској, а међу њима је и Ивана Ђерисило, одбојкашица Трефл Сопота, која дуго није играла за национални тим.

        На списку су:

        ТЕХНИЧАРИ: Маја Огњеновић, Бојана Живковић, Даница Раденковић и Слађана Мирковић; КОРЕКТОРИ: Ана Бјелица, Тијана Бошковић и Сања Малагурски; ЛИБЕРА: Силвија Поповић и Сузана Ћебић; БЛОКЕРИ: Милена Рашић, Стефана Вељковић, Јована Стевановић, Маја Савић, Мина Поповић и Маја Алексић; ПРИМАЧИ: Јелена Николић, Брижитка Молнар, Бранкица Михајловић, Тијана Малешевић, Бианка Буша, Ивана Ђерисило и Јована Весовић.

        Србија ће првог дана турнира, 31. маја, играти против домаћина Швајцарске, дан касније одмериће снаге са Тајландом, а после слободног дана изаћи ће на мегдан Холандији.

        Пласман у полуфинале избориће по две селекције из обе групе, а затим ће парови полуфинала бити одређени жребом.

        Нашој селекцији то ће бити седми наступ на турниру у Монтреу, а први после 2008. године. Најбољи резултат остварила је 1987. када је играла под именом Југославија и тада је заузела друго место.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари