Подрашчанин: Велика је жал неодлазак у Рио

ПРВО ОСВАЈАЊЕ СВЕТСКЕ ЛИГЕ У ИСТОРИЈИ, ДОНЕКЛЕ „УМАЊИЛО БОЛ“

ЗБОГ ИЗОСТАНКА СА ОИ

        Одбојкаши Србије успели су да остваре велики успех. Предвођени сјајним селектором Николом Грбићем, у Пољској су тријумфовали на завршном турниру Светске лиге и први пут доносе то одличје у нашу земљу.

        У финалу је савладан Бразил и то са максималних 3:0.

        Српски одбојкаши пресрећни су због одвајања трофеја на који су дуго чекали и који ће донекле „ублажити бол“ због неодласка на Олимпијске игре.

        „Били смо опрезни против Бразила, јер смо много пута до сада губили у финалу. Овога пута од првог до последњег тренутка смо контролисали игру на терену, нисмо се опуштали. До краја смо били опрезни јер смо знали да су они тим који ће покушати да се врати. Пресрећни смо због освајања Светске лиге, којом смо потврдили да нам је место на Олимпијским играма, али, нажалост, нисмо успели да га обезбедимо. Али, тако је увек у спорту - једном ти се одузме, други пут врати...“, изјавио је Срећко Лисинац, најбољи блокер Светске лиге.

        И Марко Подрашчанин потврдио је да су неодлазак у Рио желели да „наплате“ у Пољској.

        „Како не играмо на Олимпијским играма дали смо све од себе да у Светској лиги остваримо што бољи резултат. Успели смо у шестом финалу, мом четвртом и доказали смо свима да вредимо. После свега велика је жал што не идемо у Рио, јер смо победили најбоље светске тимове, али... Боже мој, спремамо се за следећу сезону“, навео је Подрашчанин.

        Милош Никић дочекао је трећу - срећу. Два пута поражен је у финалу Светске лиге, у Пољској златна медаља сија око врата.

        „После освајања Светске лиге сада знамо зашто смо претходна три месеца патили... Ово је сјајна ствар, дуго смо чекали на овај успех. Пресрећан што смо приказали феноменалну одбојку и штета је што нећемо овог лета ићи тамо, да не понављам где, али радујемо се овоме што смо урадили“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари