Подрашчанин: Делује да је било лако, али…

ЦЕЛА ЕКИПА ЈЕ ЈАКО ДОБРО РЕАГОВАЛА, ПОКАЗАЛИ СМО КАРАКТЕР И ОВА ПОБЕДА ЋЕ НАМ МНОГО ЗНАЧИТИ

        Гледајући резултат 3:0, делује да су наши одбојкаши без већих проблема савладали Бугарску и пласирали се у полуфинале Европског првенства.

        Далеко од тога, међутим, да је било тако...

        Сваки сет био је врло напет и узбудљив, а у трећем је противник, чак, имао три сет лопте, али на крају - 25:21, 25:22, 28:26 у корист „орлова“.

        Колико им је било тешко, знају само играчи, па ево шта су неки од наших јунака изјавили после утакмице са Бугарском, а уочи полуфинала у којем ће се у суботу од 17.30 састати са Немачком...

        Марко Подрашчанин:

        „Остварили смо велику победу против неугодног противника. Резултат 3:0 делује да је било лако, али није било тако на терену. Спремали смо се за ово четвртфинале и цела екипа је јако добро реаговала. Показали смо карактер и ова победа ће нам много значити“.

        „Спремамо се сада за Немачку, која је врло сличан противник као Бугарска. Сада смо зауставили Соколова, а надам се да ћемо у следећој Гросера и да ће нам то донети лакшу победу“.

        Срећко Лисинац:

        „Прва два сета смо одиграли без грешке и контролисали утакмицу. Знали смо да ће у трећем они заиграти на све или ништа. Снажно су сервирали и имали смо мало проблема, изгубили смо ритам, а они су повели. Умало нису добили тај сет, али одиграли смо фантастично у одбрани и преокренули за заслужену победу“.

        „И пре турнира рекао сам да су Немци један од фаворита за злато. Имају стварно одличну екипу. Имају три-четири одлична примача, коректоре, дизача... Чека нас још тежи меч“.

        Никола Јововић:

        „Сви смо жељно чекали полуфинале. Остале су нам сада још две победе, јер стварно желимо то злато. Сви играмо као један... Знамо да се Немци ослањају на Гросера, који игра фантастично, али надам се да ћемо ми борбеношћу и позитивном енергијом успети да наставимо у победничком ритму. Верујем да ћемо спремни, поготово у главама, дочекати полуфинале“.

        Како је било на терену током последњих пар поена, који су донели преокрет и победу?

        „Потпуни хаос! Бугари су играли стварно добро, а нама се увукла нервоза, али ето, успели смо да преломимо и радујемо се“.

        Урош Ковачевић:

        „Немам речи да опишем колико је ова победа значајна за наш тим из простог разлога јер пре две године нисмо имали срећу, додуше ни квалитет, да будемо међу четири најбоље селекције у Европи. Честитам Бугарској на борби, али иако су имали велику помоћ судија нису могли да нам парирају. Честитам мојој екипи која је оставила срце на терену, стварно је био спектакл и зато је доста Пољака и навијало за нас“.

        Последњих пар поена?

        „Када толико желиш, онда и добијеш. Баш зато што имамо већу жељу од Бугара, зато их увек и побеђујемо“.

        Никола Росић:

        „Јако лепа и квалитетна утакмица. Бугари су, као и увек, играли добро, али ми смо били одлично спремни, а имали смо и дан више да се освежимо. До самог краја веровали смо у нашу игру и успели да остваримо оно што смо желели. Сада нас чека још важнија утакмица, али још мало је остало, морамо и даље да верујемо, да играмо за сваку лопту и одржавамо ову позитивну енергију“.

        Немања Петрић:

        „Одлично смо реаговали, били концентрисани, имали смо велику жељу и борбеност чак и када смо губили у трећем сету. То ме јако радује. Емоције су сада јаке, али требало би да их контролишемо и што боље се припремимо за тежак меч који нас чека против Немачке“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари