Подрашчанин: Сада да се окренемо Берлину

РЕКАО ДА ОН И САИГРАЧИ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ

НИСУ ОДИГРАЛИ НИ ИЗБЛИЗА КАО У СВЕТСКОЈ ЛИГИ

Марко Подрашчанин

        Српски одбојкаши су такмичења на Шампионату „Старог континента“ у Италији и Бугарској завршили у четвртфиналу, поразом од Француске, која је од њих била боља у финалу Светске лиге у јулу.

        По Подрашчаниновим речима, дуел са Француском био је најбољи за изабранике Николе Грбића на шампионату, али то није било довољно.

        „Утакмица са Француском је била наша најбоља на првенству, али то није било довољно. Није било на нивоу игара у Светске лиге, у којој смо одиграли много боље, посебно на финалном турниру у Рио де Жанеиру”, рекао је Подрашчанин.

        Подрашчанин је истакао да је веровао у преокрет после сјајног трећег сета, у којем је наш тим смањио на 2:1, али су Французи у четвртом наставили тамо где су стали после освојеног другог.

        „У прва два сета смо се доста добро држали, једна-две лопте су одлучиле. Надао сам се после трећег сета, када су нам се они дали чим смо им мало показали зубе, видело се да имају много мана, као и ми. Мислио сам да ћемо бити бољи у четвртом сету јер смо били игри, да ћемо бити испред њих и да ћемо лакше моћи да играмо, јер се видело да када су они испред нас, ударају сервис из све снаге и долазе до феноменалних поена јер су сјајни играчи”, нагласио је Подрашчанин.

        Пред одлазак у Бусто Арзицио, репрезентација Србије је као циљ ставила пласман у борбу за медаље, која се игра у Софији за викенд, али он није испуњен.

        „Надали смо се да ћемо стићи до Софије, то нам је био циљ, али смо налетели на противника којег не можемо да добијемо на великом такмичењу од Европског првенства 2011. године. Никако нам не леже, психички нас убијају, зато су и заслужено победили. Ми треба сада да се окренемо јануарском турниру у Берлину, од њега нам зависе Олимпијске игре. Треба да поправимо игру и кренемо као током Светске лиге, да нам не падне све у воду јер смо и сада добре припреме одрадили. Имамо квалитет не само да освојимо тај турнир и можемо да будемо минимум међу три најбоље екипе”, истакао је средњи блокер репрезентације Србије.

        Са Подрашчанином се сложио примач Немања Петрић, који је нагласио да српски одбојкаши имају квалитет за врх.

        „Тешка утакмица, знали смо да ће бити тако. Они су одиграли сјајно у одбрани, ми смо грешили доста на сервису, а њима су ушли битни поени. Играли смо периодично и на крају је то пресудило. Радили смо дуго, спремали смо се за Софију, зауставили смо се корак пре тога. Тешко нам је, али сада нас чекају тешке квалификације у јануару. Ова екипа има квалитет, сада нисмо остварили циљ, али не треба да клонемо духом, будућност је испред нас и очекујем да у Берлину одиграмо најбоље могуће, јер је следећи циљ одлазак у Рио, сви се већ четири године спремамо за то”, истакао је Петрић.

        Квалификациони турнир за Олимпијске игре у Рију биће одржан од 5. до 10. јануара у Берлину. Поред репрезентације Србије, на њему ће учествовати Немачка и још шест европских тимова на листи CEV које немају визу. У овом тренутку то су селекције Русије, Пољске, Бугарске, Француске, Финске и Белгије.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари