Огњеновићева: Вратићемо дуг Рускињама...

СРПКИЊЕ ОВЕ СЕЗОНЕ ОСВОЈИЛЕ БРОНЗЕ У БАКУУ И НА ЕП

У БЕЛГИЈИ И ХОЛАНДИЈИ И СРЕБРО У ЈАПАНУ

Маја Огњеновић

  • Сигурна сам да ће Рускиње да изборе одлазак у Рио, где бисмо им се на прави начин реванширале за досадашње поразе, каже Маја Огњеновић

        МАЈА Огњеновић има све три медаље са европских првенстава, бронзу са шампионата света, сребро са Светског купа, бронзе са гран прија, али не и олимпијски трофеј. Зато се капитен одбојкашица нада да ће им се догодине треће Олимпијске игре у Рио де Жанеиру посрећити.

        - Оног тренутка када се спустила завеса на ЕП у Ротердаму, где смо освојиле бронзану медаљу, наше мисли смо усмериле ка Рију. Мислим да немамо шта много да кријемо и причамо, већ да признамо да је олимпијска медаља наш циљ и трудићемо се свим силама да то и остваримо - истиче Огњеновићева.

        Најбољи техничар шампионата Старог континента сматра да је олимпијски турнир у Рију право место да се реванширају Рускињама за пораза на европским првенствима.

        - Није нимало пријатно што су нас трећи пут зауставиле ка трону на неком великом такмичењу. Једино смо им узвратиле на Светском купу у Јапану, где смо их спречиле да изваде олимпијску визу. Сигурна сам да ће Рускиње да изборе одлазак у Рио, где бисмо им се на прави начин реванширале за досадашње поразе - наглашава Маја.

        Идеолог игре Србије и те како је поносна на ову сезону. Освојиле су бронзе на Европским играма у Бакуу и ЕП у Белгији и Холандији и сребро на Светском купу у Јапану.

        - Зато и нисмо превише тужне што нас је Русија спречила да играмо финале. Уосталом, нисмо изгубиле од слабијег противника, већ од шампиона Европе. Сезона је била веома напорна и мукотрпна. Направиле смо подвиг, са четири такмичења донеле смо три медаље и квалификовале се на Олимпијске игре. То је велики, велики успех. Срећне смо и поносне - задовољна је техничар Србије.

        Овог лета је било видљиво да су на Старом континенту одскочиле Србија и Русија.

        - Такав однос снага био је и на ЕП, али је жреб спречио да Рускиње и ми директно одлучујемо о злату. Холандија се домаћински прошетала до финала, Туркиње су биле ту, али доста ствари је фалило да би дошле до медаље. Једино је Италија можда била потенцијални конкурент. Али, само смо Рускиње и ми играле на високом нивоу и жао ми је што смо морале да се сусретнемо у полуфиналу. Али, бронзана медаља није мала ствар - подвлачи Маја Огњеновић.

ЛОШ ДАН

        Српкиње су до полуфинала са Русијом оствариле низ од 14 узастопних победа на Светском купу и ЕП.

        - Лош дан дошао је у погрешном тренутку. Не знам зашто, али када смо играле са Рускињама није нас красила енергија као ранијих дана. Али, против Туркиња смо показали особине велике екипе, јер смо смогли снаге да се уздигнемо после тешког пораза - наглашава капитен Србије.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари