Огњеновић: Одавно нисмо играле овако добро

НЕМА ВРЕМЕНА ЗА ПАД, ЗА ТУГОВАЊЕ И ЗАХВАЉУЈУЋИ ТАКВОМ ПРИСТУПУ

УСПЕЛЕ СМО ДА СЕ ОДРЖИМО ТОКОМ ЧИТАВОГ МЕЧА

Маја Огњеновић

        Капитен женске одбојкашке репрезентације Србије Маја Огњеновић, после победе на старту Светског првенства у Италији, није крила задовољство због важног тријумфа своје екипе:

        - Морам да признам да нисмо одавно играле овако добро. Није било меродавно да се гледају наше пријатељске утакмице, оваква борбеност и срчаност нису могли на њима да се виде. То мора посебно да нас радује, јер поред тога што побеђујемо и играмо добро, красе нас и те наше старе особине. Свесне смо да је систем такмичења на СП немилосрдан. Нема времена за пад, за туговање и захваљујући таквом приступу успеле смо успеле да се одржимо током читавог меча. Било је тешко колико крајњи резултат не говори. 3:1 некада звучи као убедљива победа. Срећна сам што се меч завршио у четири сета - казала је Огњеновићева.

        Наш најбољи техничар се осврнула и на предстојећи дуел:

        - Бугарке су имале неке минималне измене и промене тренера, што не би требало да нас занима, ни да утиче на нас. Сервис нам је најјаче оружје, а добро смо играле против Туркиња и у контранападу, а ишао нам је и блок. Сигурно да протвнику неће да буде лако да „прође” поред нашег средњег и крајњих блокера.

        Против Турске храбра као најискусније у тиму била је и најмлађа репрезентативка Србије - дебитанткиња у А тиму Тијана Бошковић. Златна јуниорка је изненада добила шансу, потпуно заслужено, а поверење селектора је оправдала на најбољи могући начин. Била је најефикаснија на терену, гађала је из свих позиција и заслужено је понела епитет играчице утакмице.

        - Дебитовала сам за сениорски тим, нисам се уплашила, а најважније је да смо славили. Јако добро смо ушли у меч, први сет смо одиграли фантастично, после смо мало пали у другом делу, али смо успели да се вратимо и да славимо.

        Млада узданица Визуре признаје да је у почетку било мало треме.

        - Било је треме на почетку, али она је била позитивна. Како је утакмица одмицала играли смо све опуштеније.

        Бошковићева је нагласила да јој је много значила помоћ искуснијих саиграчица.

        - Морам да кажем да је подршка стварно била велика и од стране саиграчица и стручног штаба. Хвала им на томе. У среду играмо са Бугарском и искрено не познајем их. Добра су екипа, чим су на СП, али уз игру као јуче можемо до тријумфа - закључила је најмлађа репрезентативка Србије Тијана Бошковић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари