Огњеновић: Да се реванширамо Белгијанкама

МИСЛИМ ДА ИМАМО СНАГУ, ХРАБРОСТ ДА ОДИГРАМО ЈОШ ЈЕДНУ ВЕОМА ДОБРУ УТАКМИЦУ, КАЖЕ МАЈА

Маја Огњеновић и Стефана Вељковић

        САМО када мисле на своју игру - побеђују. Одбојкашице на ЕП у Белгији и Холандији успешно примењују рецепт са Светског купа у Јапану. Девојке су се јуче из Ајндховена преселиле у Антверпен, где сутра (највероватније од 20.30) у четвртфиналу играју са бољим из вечерашњег дуела Белгије и Чешке. Полуфинале и финале, 3. и 4. октобар, су у Ротердаму.

        - Имаћемо мало више времена да се добро припремимо за најважнију утакмицу на шампионату. Ишчекујемо противника, а некако више прижељкујемо Белгију, због мале освете за прошло ЕП, када су нас у Берлину у борби за треће место победиле са 3:2. Са Чехињама смо већ играле, биле смо доминантне и можда не би било добро да са њима одлучујемо о полуфиналу - истиче капитен Маја Огњеновић.

        Идеолог игре наше селекције подвлачи да у четвртфиналу морају да одиграју најбоље:

        - То што прижељкујемо Белгију не значи да ће нам бити лако. Напротив, биће тешко, а оне ће имати уз себе и навијаче. Снага Белгијанки је у њиховој енергији унутар екипе, форсирају брзе лопте, али нису увек прецизне. Мислим да имамо снагу, храброст да одиграмо још једну веома добру утакмицу.

        Јелена Николић сматра да су све што су имале рекле на терену. И она би волела да се у најважнијој утакмици састану са Белгијанкама:

        - Надам се да ћемо их избацити као оне нас са победничког постоља у Берлину 2013, што им никако нисмо заборавиле.

        Либеро Сузана Ћебић подвлачи да не би требало да се оптерећују именом ривала у четвртфиналу:

        - Имамо два дана да се посветимо тренинизма, да се што боље уиграмо и припремимо за пресудну утакмицу. И Белгијанке и Чехиње добро знамо, али и даље сматрам да треба да се окренемо нашој игри, јер кад год смо размишљале само о својој половини терена нисмо имале проблема.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари