Огњеновић: Американке нису непобедиве…

СПОСОБНИ СМО ДА СЕ НАДИГРАВАМО СА СВЕТСКИМ ПРВАКИЊАМА,

РЕКАО ЈЕ СЕЛЕКТОР ОДБОЈКАШИЦА

Одбојкашице Србије

        ИДЕМО до краја, поручују одбојкашице. Српкиње после спектакуларне победе над Русијом (3:0) верују да данас (18.00) у полуфиналу Олимпијских игара могу да шокирају и светске првакиње, Американке. Наше даме не оптерећује пораз у групи, јер тврде да 10. августа (1:3) нису приказале ни 50 одсто својих могућности.

        - Американке негују потпуно другачији стил игре од Рускиња. „Зборнаја команда“ игра високим лоптама, ослања се на своја два најјача нападача, а светске првакиње играју много више тимски, брже, и сигурно ће бити много теже - истиче селектор Зоран Терзић.

        Кормилар Србије верује да његове девојке имају чему да се надају у мечу против селекције која има четири узастопна олимпијска сребра:

        - Наша репрезентација је способна да игра са САД. Ако смо успели да добијемо вицешампиона света, Кину и европске првакиње, Рускиње, имамо шансе и против Американки. Најважније је да су играчице здраве, спремне, и немамо никаквих проблема пред полуфинале.

        Бриљантна партија против Русије (3:0 - 25:9, 25:22, 25:21) није одушевила само селектора Терзића, већ је, и те како, охрабрила и српске грације.

        - Било је феноменално, мислим да су се приметили енергија и тимски дух. Пресрећна сам, нико није очекивао 3:0. Знамо руски менталитет, као и да, уколико кренемо од почетка јако и „нагазимо их“, неће имати снаге да се врате. Играле смо као сат, али нас ова победа не задовољава - подвукла је капитен Маја Огњеновић.

        Идеолог игре Србије, убеђена је да имају снагу да на колена баце и селекцију САД, коју у Рију занима само злато:

        - Американке веома добро познајемо. То је моћна екипа. Исто тако нису непобедиве, што смо доказале на Гран прију када смо их савладале. Она утакмица у групи није меродавна, јер нисмо играле онако како знамо. Надам се да се нећемо зауставити и задовољити полуфиналом.

        Примач Тијана Малешевић емотивно је доживела победу над Русијом и с пуно оптимизма очекује дуел са Американкама:

        - Најежила сам се после победе над Русијом, мислим да смо играле боље него против Кине. Америка тек сада треба да се плаши, јер идемо даље, не одустајемо до самог краја.

ТИЈАНА БОМБАРДЕР

        Тијана Бошковић је прексиноћ фантастично сервирала и изједначила рекорд по брзини сервиса од 101 км на час.

        - Играле смо феноменално, али сада морамо да заборавимо Русију и да се концентришемо на САД. Изгубиле смо у групи, али то ништа не значи, надам се још бољој нашој игри - каже Бошковићева.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари