Одбојкашице убедљиве и против Јужне Кореје

ЗАБЕЛЕЖИЛЕ И ЧЕТВРТИ ТРИЈУМФ У НИЗУ (3:0),

НАРЕДНИ МЕЧ СА ДОМИНИКАНСКОМ РЕПУБЛИКОМ

     Србија-Ј. Кореја

        Изабранице Зорана Терзића су славиле са 25:16, 25:19, 15:26, после једног сата и 17 минута игре.

        Репрезентација Србије је тако забележила четврти тријумф у низу после пораза од Кине на старту, а од тада је победила и Сједињене Државе, Перу и Алжир.

        Најбоља у тиму Србије била је Тијана Бошковић са 16 поена, један мање је уписала Бранкица Михајловић, док је Милена Рашић утакмицу завршила са 12 поена. Код Корејки, Ким Јеон-Коунг је имала 12 поена.

        Српске одбојкашице се сада селе у Сендаи, где ће играти другу рунду такмичења које је квалификационо за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

        Наредна утакмица репрезентацију Србије чека у недељу од 5 часова по нашем времену, када се састају са Доминиканском републиком.

        Србија је снажно отворила меч против Кореје, повела је са 6:1 што је натерало тренера противничке екипе да затражи први тајм-аут. Бошковићева је Србију одвела на први технички предах 8:3. Изабранице селектора Терзића доминирале су у блоку и са линије сервиса, а ас Николићеве донео је Србији ново вођство од 14:5. Добро организованом игром и без пуно грешака Српкиње су повеле и 20:12 а Михајловићеве је донела прву сет лопту 24:16. Капитен Огњеновић је спустила ас на терен Кореје за 1:0 у сетовима и 25:16.

        Силовито су наше девојке ушле и у други сет, повеле су 6:1 и то пре свега захваљујући добром пријему и још сигурнијем нападу на мрежи. Огнејновићева је сјајно упошљавала све нападаче а био је доминантан и блок Србије. Смањиле су Корејке резултат на 7:4 али Бошковићева је снажном “паралелом“ прекинула серију противница за 8:4 на првом обавезном предаху. Почеле су девојке да греше, због чега се Кореја приближила на поен заостатка (12:11, 13:12) а онда су и изједначиле 14:14. После неизвесне борбе Кореја на други предах одлазе са 15:16. Мотивације није недостајало српском тиму, брзо су се вратиле у рим, везале су 6 поена у низун и стигледо новог вођства 21:16! Висок блок Србије зауставио је противнице за 24:18, а искоришћена је друга сет лопта за 2:0 у сетовима, Михајловићева ставља тачку на 25:19.

        Сјајна атмосфера у редовима Србије била је приметна и у трећем сету. Са два везана поена Михајловићеве Србија је повела 5:1 а тренер Корејске екипе затражио је тајм аут. Маја Огњеновић била је на висини задатка, одлично се налазила са свим нападачима за 8:4. На другом предаху било је 16:7 што довољно говори колико су Српкиње у доброј форми и жељне тријмунфа над Корејом. Корејска звезда Ким је просто била не приметна на терену поред наших девојака. У самој завршници меча Србије је доминирала на свим пољима, повела је 23:14, Бошковићева је донела чак осам меч лопти (24:16) а затим је донела Србији и четврту победу на трурниру - 25:16.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари