Одбојкашице сутра против Немачке на ЕП

НАДАМО СЕ ДА ЋЕМО ИМАТИ СНАГЕ ДА ОДИГРАМО МАКСИМАЛНО,

КАЖЕ СУЗАНА ЋЕБИЋ

Сузана Ћебић

        САМО да почне. Одбојкашице су јуче допутовале у Ајндховен и не желе да пре времена причају о Ротердаму. Српкиње су концентрисане на своју групу Д, где сутра (18.00) против Немачке стартују на ЕП у Белгији и Холандији. У недељу играју са Чешком, а у понедељак са Румунијом. Победник групе избориће директан пласман у четвртфинале, а други и трећи играће у осмини финала.

        - Некако се одужило ово лето и једва чекамо да такмичење почне. Надамо се да ћемо имати снаге да одиграмо максимално, а колики су наши домети, видећемо - умерена је либеро Сузана Ћебић.

        Европска ранг-листа, а и игре на Светском купу говоре да су Српкиње једне од фаворита на шампионату.

        - Најважније је да имамо исти приступ као у Јапану, да идемо утакмицу по утакмицу, да тражимо нашу форму и да пре свега мислимо о нашиј игри. Притисак не осећамо. А и не би требало да себе оптерећујемо, јер играмо много боље када смо опуштене - наглашава Ћебићева.

        Трофејна одбојкашица не помишља да потцени ниједну селекцију на Старом континенту. Признаје да је први дуел са Немачком најважнији, али и да Чешку и Румунију неће схватити олако.

        - Прва утакмица је увек најтежа. Са Немицама смо играле у Гран-прију, али ни оне, као ни ми, нису тада показале своје право лице. У нашој групи су, искрено, Румунке најслабије. Али, сваком мечу треба приступити максимално, сваког ривала доживети као најтеже могућег и обратити пажњу на своју половину терена - истиче Ћебићева.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари