Одбојкашице са Белгијанкама за полуфинале

ДУЖНЕ СУ НАМ ЗА БЕРЛИН, ЖЕЛИМО РЕВАНШ, НАДАМ СЕ ДА ЋЕМО ИГРАТИ НА СВОМ НИВОУ, НАГЛАШАВА МИЛЕНА РАШИЋ

Одбојкашице Србије

        ЖЕЛЕЛЕ су и добиле Белгију. Одбојкашице ће се вечерас (20.30) у Антверпену у четврфиналну ЕП састати са домаћином. Маја Огњеновић и девојке две године сањају реванш за пораз у мечу за бронзу (2:3) на ЕП 2013. у Берлину и имају прилику да Белгијанке расплачу пред на њиховом терену. Победник се сели у Ротердам, где се 3. и 4. октобра одлучује о освајачима медаља на 29. Шампионату.

        - Још памтимо несрећан пораз пре две године од Белгије и надам се да ће нам се данас све вратити. Спремне смо за најтежу утакмицу на првенству, у којој кројимо своју судбину. Неће бити нимало лако са Белгијанкама, које ће носити публика. Улог је велики, одлазак у Ротердам или повратак кући, а ја се надам да ћемо наставити у победничком ритму - истиче Ана Бјелица

        Белгијанке су синоћ у осминифинала против Чешке (3:1 - 25:12, 23:25, 25:21, 25:9) показале да све своје врлине и мане. Биле су моћне у првом и четвртом сету, али и рањиве у другом.

        - И оне, као и ми желе у полуфинале. Дужне су нам за Берлин, желимо реванш. Утакмице у групи биле су и нека врста генералне пробе за најважнији меч на шампионату. Искрено и очекивале смо дуел са њима. Надам се да ћемо одиграти на свом нивоу и да ћемо се радовати. Најважније је да саме одлучујемо о својој судбини - наглашава Милена Рашић.

        Наше даме су охрабрене одличним партијама у Ајндховену, али и подвлаче да су на те три максималне победе већ заборавиле. Свесне су да је четвртфинални меч пун замки, да морају да буду опрезне и да пруже максимум.

        - Претпоставиле смо да ће Белгија оправдати улогу фаворита против Турске. Знамо их добро, спремне смо за окршај са њима. Верујемо у себе, бићемо сконцетрисане на нашу половину терена и надам се најбољем. У суштини све зависи од нас - подвлачи Јована Стевановић.

        Српкиње су протеклих дана вредно тренирале. Имале су довољно времена да се освеже и што боље припреме за одлучујући ме. Радује их и што су задржале добру форму са Светског купа у Јапану, где су освајањем другог места избориле Олимпијске игре 2016. у Рију. Имају низ од 13 победа за редом на званичним такмичењима и верују да ту неће стати.

        - Опрезни смо, јер нема више поправног, та једна утакмица може све да одлучи. Белгија је опасна код куће, али ми смо у форми, играмо добро, тако да се надам најбољем - оптимиста је Тијана Бошковић.

        Белгијанке и те како хвале наше играчице. Истичу да су Српкиње веома јаке, али и да ће морати да одиграју најбоље што могу уколико желе да им се реванширају за Берлин. Селектор Грет Ваде Брок је после дуела са Чехињама нагласио:

        - Било је веома стресно против Чешке. Четвртфинале са Србијом дочекаћемо у другачијој позицији. Србија је фаворит, тако да ћемо одиграти са мање стреса.

ТЕРЗИЋ: ПОКАЗАТИ ПРАВО ЛИЦЕ

        Зоран Терзић је и уочи пута подвукао да се у четвртфиналу игра једна утакмица и да је све могуће:

        - Најважније је да у меч уђемо на прави начин. Очекујемо тешку, неизвесну утакмицу, тако да морамо да морамо да пружимо наш максимум и покажемо колико заиста вредимо. Срећна околност је што имам 14 сјајних играчица, тако да могу да изведем поставу коју желим.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари