Одбојкашицама измакла победа над Турском

ИМАЛЕ И МЕЧ ЛОПТУ У ПЕТОМ СЕТУ, АЛИ ТУРСКА ЈЕ УСПЕЛА ДА УХВАТИ ПРИКЉУЧАК И ДОЂЕ ДО ПРЕОКРЕТА

        Одбојкашице Србије изгубиле су од Турске 3-2 (20:25, 25:21, 25:18, 19:25, 16:14) у 2. колу Б групе завршног турнира Лиге нација у кинеском Нанђингу.

        Изабранице Зорана Терзића пропустиле су велику шансу да обезбеде пласман у полуфинале, имале су и меч лопту у петом сету, али је Турска преокренула и остала у игри.

        У селекцији Србије истакла се Тијана Бошковић са 31 поеном, док је Милена Рашић уписала 14.

        Наша екипа добро је почела утакмицу, квалитетном игром у првом сету дошла је до предности од 1-0 у сетовима. Турска је потом подигла ниво игре, а дошло је и до великог пада у игри Србије, што је ривал искористио и преокренуо резултат.

        Србија је ипак и поред заостатка од 2-1 у сетовима, успела да консолидује редове, те у четвртом сету добром игром у пољу, али и на мрежи дође до изједначења.

        На сервис Милене Рашић у одлучујућем сету при резултату 7:7, Србија је везала три поена, којим је дошла до предности од 10:7.

        Турска је ипак успела да ухвати прикључак, и да дође до преокрета серијом 4:0 и вођства од 13:12, али Србија је захваљујући сервис грешки противника и блока Јоване Стевановић прва стигла до меч лопте.

        Екипа Зорана Терзића није искористила прилику да се пласира у полуфинале, услед две грешке Тијане Бошковић у завршници сусрета, па је на крају Турска дошла до победе, прве после четири године против Србије, и тако дошла на корак од пласмана у полуфинале.

        Србија ће у петак, такође, од 9ч играти против САД за пласман у полуфинале, док Турска, после пораза од Американки са 3-2, чека расплет управо тог меча.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари