Одбојкаши путују на фајнал-сикс Светске лиге

ПОБЕДЕ НАД РУСИЈОМ, ПОЉСКОМ, БРАЗИЛОМ, ИТАЛИЈОМ ВРАТИЛЕ СУ ПОЉУЉАНО САМОПОУЗДАЊЕ

Драган Станковић

  • Већ другу годину заредом смо на фајнал-сиксу. Пре тога четири године нисмо играли завршницу, што нам даје за право да можемо да очекујемо доста, каже Драган Станковић

        КОРАК по корак до медаље. Одбојкаши данас путују на финални турнир Светске лиге у Кракову и мисле само на свој први дуел у групи К, 14. јула, са домаћином, Пољском. Тек када окончају меч са светским првацима концентрисаће се на окршај са Французима. У групи Ј су: Бразил, САД и Италија. Полуфинале је 16, а финале 17. јула.

        - Већ другу годину заредом смо на фајнал-сиксу. Пре тога четири године нисмо играли завршницу, што нам даје за право да можемо да очекујемо доста. У групи смо са ривалима, који ће играти на ОИ. Верујем да Пољаци као домаћини имају велике амбиције, док Французи последњих година играју најбољу одбојку и биће неугодан противник - истиче капитен Драган Станковић.

        Игра у групној фази, победе над Русијом, Пољском, Бразилом, Италијом вратиле су пољуљано самопоуздање. Зато искусни блокер сматра да не би требало превише да се оптерећују ривалима:

        - Против екипа као што су Пољска и Француска најбитније је мислити о себи, својој игри. У групној фази смо у веома јакој конкуренцији показали да можемо више, тако да очекујемо да дамо свој максимум на те две утакмице.

        Уколико прескоче групу у полуфиналу је све могуће:

        - Пласман међу четири још више ће нас мотивисати да учинимо све да се окитимо медаљом, да можда први пут освојимо Светску лигу. Знам да ће свако ко буде играо извући све из себе, допринети екипи да оствари што бољи резултат.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари