Одбојкаши против Данске за четвртфинале ЕП

ЕВРОПСКИ ПРВАЦИ У ПОСЛЕДЊЕМ МЕЧУ ГРУПНЕ ФАЗЕ САВЛАДАЛИ ФИНСКУ СА 3:0 И СА ДРУГЕ ПОЗИЦИЈЕ УЛАЗЕ У НОКАУТ ФАЗУ ТАКМИЧЕЊА

        „Орлови“ су одлетели у Архус. Одбојкаши су у трећем колу групе Ц ЕП у Хернингу надиграли Финску са 3:0 (25:20, 25:23, 25:15) и у уторак (20.00) ће се у осмини финала борити са домаћином Данском. Уколико изборе четвртфинале, у среду ће се за улазак у полуфинале борити са победником групе А.

        Европски прваци када је било најпотребније одиграли су сигурно и нису дозволили растерећеним Финцима, који су се као победници групе пласирали у четвртфинале, да их неугодно изненаде.

        Почели су наши, као и до сада, веома нервозно. Већ на старту поклонили су Финцима два поена са сервиса. Срећом је и ривал, који је у недељу играо за престиж, био нестрпљив и непрецизан у нападу.

        „Орлови“ су после првог техничког тајм-аута стабилизовали игру, прецизније су сервирали и нападали и полако су повећавали предност. Наши су успели да стекну 22:18 и чврстом игром на мрежи и разноврсним нападом успели су да поведу са 1:0 у сетовима. У првом чину у нападу је био најубојитији Никола Ковачевић.

        Камен са срца пао нам је у другом сету. Европски прваци су повели са 2:0 и осигурали су пласман у осмину финала. А до циља нису нимало лако дошли. Истина, одлично су кренули, повели са 7:3 и на овом првенству показали да олако испуштају предност. Финци су успели да се врате у игру, изједначе на 10:10 и да стално дишу за вратом нашим асовима. Срби нису били сигурни ни када су водили са 20:17, јер је ривал умео да узврати и завршницу учини драматичном. Срећом, код 23:23, Никола Ковачевић и Александар Атанасијевић су одиграли су прецизно у нападу и оверили карту за Архус.

        У трећем сету селектор Игор Колаковић одлучио је да шансу пружи играчима са клупе. Својих пет минута дочекали су Старовић, Петрић, Ивовић и Рашић. И одиграли су беспрекорно. Жељни доказивања и места у првој постави надиграли су Финце. „Орлови“ су доминирали на блоку, у нападу су били силовити, а сигурни у одбрани. Ривал је већ средином сета схватио да нема шта да тражи и брзо је положио оружје.

        ДВОРАНА: „Боксен арена“ у Хернингу. Гледалаца: 1.200. Судије: Зенович (Русија) и Гридер (Швајцарска).

        СРБИЈА: Ковачевић 16, Ивовић 5, Петрић 3, Петковић, Јововић 2, Никић 3, Рашић 2, Атанасијевић 8, Старовић 7, Подрашчанин 4, Росић (либеро), Лисинац 8. Поени - напад: 43, блок: 9, сервис: 6, грешке ривала: 17 (10 из сервиса).

        ФИНСКА: Тервапорти 3, Еско, Керминен (либеро), Силтала 6, Сепанен 2, Сивула 14, Рајала, Кунари, Мико Оиванен 1, Шумов 4, Мати Оиванен 7, Лехтонен 1. Поени - напад: 28, блок: 7, сервис: 3, грешке ривала: 20 (12 из сервиса).

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари