Одбојкаши нису разочарани жребом за ЕП

„ГРУПА НИЈЕ ПРЕВИШЕ ЈАКА, АЛИ МОРАМО ДА БУДЕМО ОПРЕЗНИ, КАДА КРЕНЕ НОКАУТ ФАЗА, ТАДА НЕМА ПОПРАВНОГ ИСПИТА, НИ АУТСАЈДЕРА“

Драган Станковић

        НИКАД се нико није прошетао европским првенством, тако да одбојкаши нису превише очекивали од жреба за шампионат Старог континента од 9. до 18. октобра у Италији и Бугарској.

         „Орлови“ су свесни да од њих највише зависи да ли ће изборити борбу за медаље у Софији или ће се кући вратити из Италије.

        - Група није превише јака, али морамо да будемо опрезни. Русија је главни фаворит не само у групи, него и на шампионату. Са Финцима смо се последњих година мучили, тако да и сада очекујем тежак меч. Не знам у ком ће саставу играти Словаци, али је јасно да у свакој утакмици морамо да дамо максимум. Друга је прича када крене нокаут фаза, тада нема поправног испита, ни аутсајдера - истиче капитен Драган Станковић.

        Наши у првом колу, 9. октобра у групи Д (Бусто Арсицијо) прво играју са Словачком. Сутрадан их очекује Финска, а 11. Русија, која их је пре две године савладала у полуфиналу са 3:1. Уколико освоје прво место избориће директан пласман у четврфинале, у супротном крећу од осмине финала. Укрштају се са групом Б (Торино), где су: Италија, Француска, Хрватска и победник из дуела трећег круга квалификација Естонија - Шведска.

        - Најважније да сваку утакмицу схватимо као посебну причу и да учинимо све да побеђујемо. Добра атмосфера се гради из победа и лепо би било да изборимо директан пласман у четврфинале - наглашава примач Немања Петрић. - Морамо да се концентришемо на нашу половину терена, да одиграмо најбоље што можемо. Што будемо боље функционисали и играли, имаћемо веће шансе да одемо што даље.

ГРБИЋ: ИГРА ПРЕЧА ОД РИВАЛА

        Нови селектор Никола Грбић у овом тренутку размишља само о групи:

        - Макар нам је распоред добар, јер крећемо од слабијег ка најјачем. Русија је веома јака и ако све буде у реду, с њом ћемо одлучивати о првом месту у групи. Али, и те како морамо да поштујемо Финце и Словаке. Не бих се бавио калкулацијама, јер сматрам да је квалитет наше игре значајнији од противника с којим се састајемо.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари