Одбојка: „Вечити” за корак ближи великом финалу

ОДБОЈКАШИ ЗВЕЗДE И ПАРТИЗАНА ПОВЕЛИ У ПОЛУФИНАЛНИМ СЕРИЈАМА

ПЛЕЈ-ОФА, БЕЗ ПРОБЛЕМА САВЛАДАЛИ РАДНИЧКИ, ОДНОСНО ВОЈВОДИНУ

         ВЕЧИТИ ривали су за корак ближи великом финалу. Одбојкаши Црвене звезде и Партизана Визуре у првим полуфиналним мечевима нису препустили ни сет Радничком и Војводини НС семе. Београђани су прексиноћ показали да су наше најквалитетније екипе, а сутра (оба меча почињу у 18.00) имају прилику да дуплирају предност.

         Шампион у „Спорт еку“ ниједног тренутка није дозволио Шумадинцима да му озбиљније припрете. Црвено-бели су доказали да су квалитетнији, али су и свесни да нису показали своје право лице.

         - Нисмо блистали и у наредним мечевима показаћемо да можемо да играмо много боље. Видело се када диктирамо ритам да Шумадинци не могу да нам парирају. Надам се да ћемо све да решимо у три меча - истиче либеро Филип Вујић.

         Крагујевчани су најжешћи оптор пружили у другом сету у којем су на тренутак и водили (19:18). Ипак, у финишу је пресудило искуство Београђана - 25:23.

         - Звездаши су били бољи у свим елементима игре. Слабо смо одиграли одбрану, нарочито у првом и другом сету. Надам се да ћемо поправити утисак - оптимизам на напушта Лазара Ћировића.

         Драма је изостала и у другом мечу. Партизан Визура је лакше него што се очекивало савладао Новосађане са 3:0.

         - Испада да смо лако победили. Посао нам је био олакшан и због изостанка њиховог најбољег нападача Лубурића. Ипак, то нам је донело додатни притисак. Мучили смо се у првом сету, али је у одлучујућим тренуцима дошао до изражаја наш квалитет. Верујем да ћемо славити и у недељу - оптимиста је коректор црно-белих Милија Мрдак.

         Новосађани ће дуго да желе за првим сетом. Диктирали су ритам до 18:14, када су неочекивано пали и дозволили домаћину да преокрене и поведе са 1:0. У друга два чина нису пружили озбиљнији отпор.

         - Не знамо ни сами шта нам се десило у финишу сета. Стали смо у тренутку када се чинило да их имамо у шаци. Касније се нисмо вратили, а и недостајао нам је коректор Лубурић. Ваљда ћемо боље одиграти у недељу - наглашава блокер Дејан Радић.

РЕЗУЛТАТИ

         У ДРУГИМ полуфиналним утакмицама плеј-офа за одбојкаше сутра у Београду састају се: Црвена звезда - Раднички („Спорт Еко“, 18.00, 1:0 у победама), Партизан Визура - Војводина НС семе („Визура“, 18.00, 1:0). У финале иде екипа која оствари три победе.

         Трећа и евентуално четврта утакмица играју се 27. и 30. марта у Крагујевцу и Новом Саду. Мајсторице су на програму 3. априла у Београду.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари