Одбојка: Тежак и важан меч са Аустралијом

ПРИЈАЛА НАМ ЈЕ ПОБЕДА ПРОТИВ АРГЕНТИНЕ, НАДАМ СЕ ДА ЋЕ УТИЦАТИ

НА РАСПОЛОЖЕЊЕ И МОТИВАЦИЈУ ЕКИПЕ, КАЖЕ СЕЛЕКТОР

        Игор Колаковић

         „Очекује нас јако важан меч, Аустралија је ове године победила Француску и Белгију, одиграла је добро против селекције САД у Светској лиги. Поседују неколико добрих играча, али има и мане. Покушаћемо да те њихове лоше стране откријемо што пре у току игре“

         Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је за сајт Одбојкашког савеза Србије да његов тим очекује изузетно тежак и важан меч против Аустралије на Светском првенству у Пољској.

         Српски одбојкаши су после почетног пораза од домаћина (3:0) поправили игру и у уторак победили Аргентину са 3:1 (25:17, 20:25, 25:21, 25:21).

         - Пријала нам је победа против Аргентине, надам се да ће утицати на расположење и мотивацију екипе за меч против репрезентације Аустралије, која је подигла рејтинг у последњих пар година. Немамо лак посао и морамо добро да се припремимо пре свега на психолошком плану.

         Он је додао да наредни противник има својих предности, али и мане:

         - Очекује нас јако важан меч, Аустралија је ове године победила Француску и Белгију, одиграла је добро против селекције САД у Светској лиги. Поседују неколико добрих играча, али има и мане. Покушаћемо да те њихове лоше стране откријемо што пре у току игре.

         Коректор Александар Атанасијевић казао је да ће меч против Аустралије одлучити о проласку на фајнал-сикс:

         - Победом против Аргентине вратили смо се на стари колосек. Предстоји нам највазнзији меч, уколико победимо Аустралију добићемо на самопоуздању и пренећемо шет бодова у наредну фазу. Познајемо добро ривала, играли смо против њих у квалификацијама за Олимпијске игре. Реч је о доброј екипи, посао ће нам бити олакшан ако зауставимо њиховог најбољег појединца Едгара. Међутим, све зависи од нас.

         Три бода против Аустралије очекује и техничар Никола Јововић:

         - Три бода би нам пуно значила у следећој фази. План је да се сконцентришемо и одиграмо леп меч као против Аргентине, иако смо и против ње имали пар падова. Имам осећај да подижемо форму и да можемо да будемо још бољи, надам се победи и да ћемо пренети шест бодова у наредну фазу.

         Утакмица Србија - Аустралија игра се у четвртак од 16.30 сати.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари