Одбојка: Сутра Србија и Русија у мечу за финале

У ПОЛУФИНАЛУ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА ОДБОЈКАШЕ, ЕВРОПСКИ ШАМПИОН ИГРАЋЕ ПРОТИВ ОЛИМПИЈСКОГ ПОБЕДНИКА (СУБОТА 15 Ч, РТС)

        Европски првак је стигао у полуфинале. То је, несумњиво, успех, али није разлог да се ту и стане, без обзира што ће му противник бити олимпијски победник.

        У борби за улазак у финале Европског првенства у Копенхагену, које ће се играти на фудбалском стадиону Паркен, чији ће један део бити претворен у одбојкашку дворану за 15.000 гледалаца, сутра се састају Србија, која брани европско злато освојено пре две године у Бечу, и Русију, освајач златне олимпијске медаље у Лондону.

        Овај меч има још једну драж. На прошлом Европском првенству, у главном граду Аустрије, ове две екипе су се, такође, састале у полуфиналу. Наша репрезентација је добила тај меч с 3:2, а било је толико неизвесно да је четврти сет завршен с 33:31 у нашу корист.

        Наш тим је после тога у финалу савладао Италијане с 3:1. Руси су у мечу за треће место изгубили од Пољака с 3:1.

        - Врло смо задовољни што смо у полуфиналу и надам се да ће то да нам да нову енергију, а и да ћемо бити слободнији у неким стварима, јер против Руса немамо ту врсту притиска, - рекао је селектор Игор Колаковић. - Остварили смо примарни циљ уласком у полуфинале. Два дана од четвртфинала до меча с Русијом искористићемо да се психички и физички припремимо за тај окршај. Против Руса, који су апсолутни фаворити, имамо шансе само ако превазиђемо наше објективне могућности, а то је могуће само у једном трансу. Било би велико изненађење ако их победимо, али ми обожавамо овакве утакмице с Русима кад се игра на испадање.

        Наша репрезентација је ове године играла с Русима у Светској лиги, коју су они и освојили. И они су, као и ми, лоше почели Европско првенство - изгубили су у првом колу у Гдињи од Немачке чак с 3:0. После тога су савладали Чехе с 3:0, и Бугаре с 3:1 и као други у групи ушли у осмину финала. Кад је почело да се игра на испадање у Гдањску су испрашили Словаке с 3:0, а у четвртфиналу Французе с 3:1.

        - Ушли смо у полуфинале и сада нам је много лакше. Сигурно ћемо против Русије имати шансе да добијемо меч, али мораћемо да их искористимо - каже Александар Атанасијевић. - Не смемо да их пропуштамо као против Белгије у четвртфиналу. Надам се да можемо да направимо изненађење.

Парови полуфинала

        Копенхаген (сутра)

        Србија - Русија          15 ч

        Италија - Бугарска    18 ч

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари