Никола Грбић: Да се вратимо у светски врх

ОНО ШТО МОГУ ДА ОБЕЋАМ ЈЕ ДА ЋЕМО ДАТИ СВЕ ОД СЕБЕ,

А ТЕРЕН ЋЕ ПОКАЗАТИ ДА ЛИ ЋЕ ТО БИТИ ДОВОЉНО

Никола Грбић

        - Надам се да ће моје најбоље бити довољно добро да репрезентацију вратимо у светски врх. Имамо довољно добрих и квалитетних момака на свакој позицији и велике су шансе да будемо конкурентни на свим такмичењима. Оно што могу да обећам је да ћемо дати све од себе, а терен ће показати да ли ће то бити довољно - рекао је Грбић на званичној презентацији у хотелу Метропол.

        Он је истакао да долазак на клупу Србије представља велику част, али пре свега обавезу због односа који има према репрезентацији.

        - Љубав према репрезентацији и државном дресу брату и мени пренео је отац који је био капитен селекције која је освојила прву медаљу. Играње за Србију Владимиру и мени било је нешто што се подразумева и за шта смо живели. Та љубав никад није престала да јењава и моје срце је увек било овде. Надао сам се да ћу се једног дана вратити, али нисам да ће бити тако брзо после само седам месеци - рекао је Грбић.

        Грбић је рекао да још увек није комплетирао стручни штаб, али да ће му у раду помагати познати италијански тренер Камило Плаћи, Саша Јоксимовић, доктор Љубан Мартиновић и Ласло Лукач.

        Председник Одбојкашког савеза Србије (ОСС) Александар Боричић изразио је задовољство због повратка млађег од браће Грбић у најбољу селекцију Србије.

        - Неизмерно смо срећни јер ће Грбић бити селектор, али и свесни колико је тежак задатак пред њим. Знамо колико је био успешан, а познавајући га сигурно ће желети да буде још бољи у новој улози. Желимо поново да будемо олимпијски победници на неком од наредних турнира - изјавио је Боричић и урруцио Грбићу тренерку репрезентације.

        Боричић је рекао да се Грбић без поговора одазивао позиву Србије и када је био повређен, као и да је био најактивнији члан.

        Представљању Николе Грбића присуствовао је и његов брат Вања, актуелни потпредседник ОСС, затим државни секретар за спорт Предраг Перуничић, председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар и многи други из света спорта и одбојке.

        Грбић је био дугогодишњи капитен репрезентације Србије, са којом је освојио 19 медаља, међу којима су злато на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. и првенство Европе 2001, 1997. проглашен је за најбољег играча Европе, док је 2013. године примљен у „Одбојкашку алеју славних” у пољском Миличу.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари