Никола Грбић: Чудно што смо уопште слетели

ОДБОЈКАШИ СЕ ПРИЗЕМЉИЛИ НА „АТАТУРК“ САТ ВРЕМЕНА НАКОН ТЕРОРИСТИЧКОГ НАПАДА

    Никола Грбић

        Селектор Србије Никола Грбић рекао је за емисију 150 минута за ТВ Прва да је у репрезентацији све под контролом и да чекају нови лет из Истанбула.   

        Одбојкаши Србије су слетели на аеродром „Кемал Ататурк“ сат времена након терористичког напада у којем је погинуло више од 40 особа.

        „Одлично смо. Нисмо знали шта се дешава све док нам пилот није рекао да чекамо да након терористичког напада добијемо место за паркинг. Тек тада смо преко интернета сазнали шта се десило. Мени је најчудније што су нас уопште приземљили на аеродром јер се све десило само сат раније. Чекали смо четири сата у авиону, после су нас проследили у хотел“, рекао је Грбић.

        Док је чекала српска делегација је имала све потребне информације у вези са ситуацијом.

        „У авиону је био човек из амбасаде задужен управо за обезбеђење. Било смо константно с њим у контакту и с амбасадом. Све је било под контролом. имали смо информације из прве руке. Ниједног момента није било панике нити било чега сличног. Атмосфера је била нормална с обзиром на ситуацију. више мање исто као када пропустиш један лет. Нажалост, такво је време у којем живимо“, додао је селектор српских одбојкаша.

        Они се и даље налазе у Истанбулу, али ће у среду увече наставити пут за Иран где их очекују нове утакмице у Светској лиги.

        „Вечерас чекамо лет за Техеран. Немамо никаквих других проблема. Добили смо већ карте, букирали су нам авион који полеће у девет. Ми крећемо из хотела у шест. Требало би да у један ујутру слетимо у Техеран. Све је и даље под контролом“, закључио је Грбић.

Капитен: Избегли смо „за длаку“

 

        Капитен Драган Станковић сматра да је после свега биуло чудно што је уопште дозвољено авионима да слећу у Истанбул после напада.

        „Били смо безбедни што смо остали у авиону, на сред писте, тако да смо били далеко од места догађаја. После када смо видели шта се догодило, јер смо прошли буквално поред тог места, видели смо да смо „за длаку“ избегли то што се десило. Надам се да ћемо у другом делу дана успети да полетимо и да ћемо стићи у Иран. Сву снагу и енергију усмеравамо на наредне три утакмице и оне су у овом тренутку најбитније“, рекао је Станковић.

        Репрезентативац Србије Никола Росић такође сматра да ће екипа успети да се „издигне изнад ситуације“.

        „У самом авиону смо све поднели у доброј атмосфери, смирено и позитивно. Међутим, касније када смо пролазили кроз аеродром и када су нас спроводили до аутобуса који нас је возио у хотел, било је застрашујуће видети све то јер смо били близу места догађаја. Мене је лично ухватило неко размишљање кад се све смирило, враћале су се неке сцене, али мислим да ћемо успети да се издигнемо из тога и концентришемо се на утакмице које нас чекају у Ирану“, рекао је Росић.

        Тим менаџер репрезентације Ласло Лукач рекао је да је, без дилеме, овај пут најтежи и заиста карактеристичан.

        „Никад се до сада није десило да због невремена не полетимо и да лет буде отказан. Имали смо цео дан проблема да средимо нови долазак у Техеран, међутим, другу ноћ смо имали овај напад, који је заиста трагичан за турски народ и за цео свет. Оно што ме радује је да да сам имао велику подршку свих чланова наше експедиције која броји 22 члана. Имали смо и помоћ конзула Зорана Марковића, као и велику подршку Туркиш Ерлајнса, који је у овој хаотичној ситуацији одрадио посао како треба“, поручио је Лукач.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари