Наше одбојкашице са Рускињама, од 0:2 до 3:2

БИЛО ЈЕ ТЕШКО ВРАТИТИ СЕ У МЕЧ И ДОБИТИ ТРИ СЕТА ЗАРЕДОМ

- КАЖЕ СЕЛЕКТОР РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

Зоран Терзић са одбојкашицама Србије

        Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је данас да је трећи сет био пресудан за преокрет његовог тима против селекције Русије.

        Србија је тријумфом од 3:2 остала у трци за једно од прва два места која воде на Олимпијске игре у Рио де Жанеиро.

        - Честитам мом тиму. Добили смо снажног противника. Било је тешко вратити се и добити три сета заредом, посебно после вођства противника од 2:0. Играли смо без храбрости у прва два сета. У трећем смо почели да играмо добро - рекао је Терзић за сајт такмичења.

        Он је похвалио партију Тијане Малешевић, која је средином меча заменила Јелену Николић.

        Капитен Маја Огњеновић истакла је да није било лако вратити се после изгубљена два сета.

        - Веома смо задовољне због победе против снажног противника какав је Русија. Надам се да ћемо наставити у овом ритму у наредним утакмицама - рекла је Огњеновић.

        Расположена за игру у српском тиму, поред Тијане Бошковић (27), била је Бранкица Михајловић, која је меч завршила са 17 поена.

        - Знали смо да ће бити тешко. Русија има високе и снажне средње блокере. Можда смо могле да добијемо меч и раније, али срећна сам и што се овако завршило - рекла је Михајловић.

        Србија се тренутно налази на трећем месту на табели са скором 6-1 и 16 освојених бодова иза Русије са 18 и лидера САД са 19 бодова.

        Пласман на Олимијске игре 2016. у Рио де Жанеиру избориће две првопласиране селекције.

        По пропозицијама FIBV, пласман екипа се одређује прво на основу броја победа. Уколико је број победа идентичан, пласман се одређује на основу броја бодова. Ако су број победа и број бодова идентични, пласман се одређује на основу сет количника, па поен количника.

        Наредни меч српске одбојкашице одиграће сутра од 12.10 против Јапана, док ће у последњој рунди такмичења, од 4. до 6. септембра, снаге одмерити са Кубом, Кенијом и Аргентином.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари