Наша репрезентативна одбојка - Big in Japan

ЈАПАНЦИ ЋЕ СНОСИТИ СВЕ ТРОШКОВЕ ПРИПРЕМА СРПСКЕ ЖЕНСКЕ

И МУШКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЗА ОИ 2020

        Председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић (ОСС) и градоначелник јапанског града Хофу Масато Мацура потписали су уговор о сарадњи.

        Према договору, јапански град ће уочи Олимпијских игара 2020. угостити женску и мушку репрезентацију Србије, уз одобрење и подршку Владе Јапана.

        Потписивању уговора присуствовали су некадашњи амбасадор Јапана у Србији Тадаши Нагаи, генерални секретар ОСС Иван Кнежевић и Ана Контић, саветник у амбасади Србије у Јапану, наводи се у саопштењу ОСС.

        Уговором је предвиђено гостовање одбојкашких репрезентација Србије уочи Олимпијских игара 2020, али и Светског првенства 2018. у конкуренцији одбојкашица и Светског Купа 2019. у обе конкуренције.

        Гајић и Кнежевић су посетили Салт Арену, где ће тренирати селекције Србије и испред Арене, у знак сећања на потписивање уговора и сарадњу града Хофуа и ОСС, засадили стабло шљиве.

        У великој дворани Салт Арене у Хофуу могуће је тренирати истовремено на три терена, а у малој сали на два терена, уз могућност коришћења изузетно опремљене теретане, наводи се у саопштењу.

        Женску одбојкашку репрезентацију Србије, на мечу Гран Прија у Сендаију против Јапана, бодрило је 45 навијача из Хофуа, предвођених Тадашијем Нагаијем.

        На иницијативу Тадашија Нагаија, град Хофу ће угостити и сносити све трошкове припрема женске и мушке репрезентације Србије за Олимпијске игре 2020, које ће се одржати у Токију.

        Хофу се налази на југу Јапана у префектури Јамагучи, родном крају Тадашија Нагаија, а информација је у априлу прошле године потврђена писмом Масата Мацууре, градоначелника Хофуа, који је изразио своје велико задовољство и жељу да тај град буде домаћин најбољим одбојкашицама и одбојкашима Србије.

        Одбојкашки савез је постао први Савез у Србији који је већ обезбедио припреме за обе репрезентације за Олимпијске игре 2020, наводи се у саопштењу ОСС.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари