Кецманова: Пуцамо високо, па ћемо видети

ТРИЈУМФ НА ТУРНИРУ ЈЕ СТВАР ПРЕСТИЖА, АЛИ И ДОБРА ПРОВЕРА

ПРЕД СТАРТ ДОМАЋЕГ ПРВЕНСТВА, КАЖЕ НАЈБОЉА ИГРАЧИЦА ТУРНИРА

Љубица Кецман

        Поново су одбојкашице Црвене звезде освојиле трофеј намењен победнику „Меморијала Драган Шакота - Шале”, турнир који црвено-белима много значи и људски и такмичарски. Играчице тренера Бранка Ковачевића биле су финалу боље од суботичког Спартака - 3:0 (25:17, 26:24, 25:17), а за најбољу играчицу турнира проглашена је Љубица Кецман.

        - Много ми је драго што смо освојиле трофеј на „Меморијалу Драган Шакота Шале”. То је за Црвену звезду посебан турнир и увек нам је стало да освојимо тај пехар. Шакота је био велики пријатељ нашег тренера Бранка Ковачевића и целог нашег стручног штаба и целог нашег клуба - каже Љубица Кецман, одлични примач сервиса у редовима Црвене звезде.

        Поред емотивне црте, ово такмичење служи црвено-белима и као генерална проба уочи наступајуће сезоне.

        - Тријумф на меморијалу је ствар престижа, али и добра провера пред старт домаћег првенства. Обе утакмице на турниру смо добиле убедљиво, са 3:0. Ово је још један у низу турнира, на којем смо пружиле доста добру игру, али наравно, увек може и мора боље. До старта сезоне даћемо све од себе да поправимо уочене грешке и одрадимо све што тренер Ковачевић и стручни штаб зацртају.

        Дакле, генерална проба је одрађена на најбољи начин, а званична увертира је Суперкуп, меч, који црвено-беле играју у четвртак са Визуром, од 18.00 часова у Лајковцу.

        - Пре свега, желимо да поправимо утисак из Суперкупа 2013, да се ревнширамо Визури за прошлогодишњи пораз. Истина, очекује нас тежак задатак, јер нисмо комплетне, али даћемо све од себе да одиграмо што боље и тријумфујемо. Много лепше је да се у нову такмичарску годину уђе са освојеним пехаром. Због санопоуздања и свега осталог.

        О циљевима и амбицијама у новој сезони Кецманова је додала:

        - Конкуренција у домаћој лиги ће да буде јача него у прошлом првенству. То се видело на припремним турнирима, многе екипе су се појачале, квалитете се генерално побољшао, па видећемо. Рецимо, суботички Спартак, који је и раније био за сваки репсект, направио је још бољи тим. Затим, ту су ТЕНТ, Јединство из Старе Пазове и остали. Конкретно, циљеви Звезде су увек исти. Највиши домети, али још је рано да говоримо о томе. Пуцамо на високо, па видећемо докле ћемо да догурамо - поручила је Кецманова.

ЗДРАВСТВЕНИ БИЛТЕН

        Екипа Црвене звезде је тренутно ослабљена, јер две играчице су због повреда ван тренажног процеса, Адела Хелић и Николина Лукић.

        Код Хелићеве се вратио стари проблем са трбушним мишићем, али требало би да се ускоро прикључи тиму, док Лукићева кубури са повредом рамена, али према проценема лекара и она ће за који дан да почне редовно да тренира. Ипак, за сада је неизвесно да ли ће овај тандем моћи да помогне саиграчицама у четвртак на мечу Суперкупа са Визуром.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари