Када играш за Србију нема много мудровања

КАД НОСИШ ДРЖАВНИ ГРБ НА ГРУДИМА, УВЕК МОРАШ ДА ПРУЖИШ МАКСИМУМ, КАЖЕ ТЕХНИЧАР ЈОВОВИЋ

        БИТКА за Лил је почела. Одбојкаши су синоћ у Краљеву против Бразила стартовали у Лиги нација, која је наследила Светску лигу. Србе на првом турниру првог викенда очекују и дуели са Немачком (данас, 19.00) и Италијом (недеља, 19.00). Наши асови су свесни да је старт паклен, али се надају да ће се са навијачима радовати на почетку комерцијалног такмичења.

        - Добијали смо све ривале, али некако бих највише волео да се реванширамо Немцима због те горчине коју смо осећали после пораза у полуфиналу ЕП у Пољској - наглашава техничар „Орлова“ Никола Јововић. - Очекујем сјајан амбијент у Краљеву, јер овдашња публика одлично разуме и воли одбојку.

        Ново такмичење под окриљем FIVB наишло је на различите коментаре нарочито због згуснутог календара и великих напора којима ће бити изложене све селекције. За пет викенда одиграће 15 утакмица, а пет најбољих и домаћин Француска бориће се за злато на финалном турниру у Лилу (4-8. јула).

        - Навикли смо и на тежа искушења. Када играш за Србију и носиш државни грб на грудима нема много мудровања, увек мораш да пружиш свој максимум и оставиш срце на терену. Надам се само да ћемо сви бити здрави што је највећи проблем у оваквим такмичењима - додаје организатор игре наше репрезентације.

        Победници Светске лиге из 2016. године до старта у Лиги нација одиграли су само два пријатељска меча са Ираном у Краљеву. Могли су да провере форму и осете нову дворану крај Ибра.

        - Одиграли смо коректно иако смо имали доста грешака, нарочито на сервису. Имали смо неколико дана да то исправимо и верујем да ће све бити под конац - каже Јововић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари