Јапан: Србију против Јапана бодрили Јапанци

МАЛО ЈЕ КОМПЛИКОВАНО, АЛИ РЕШИЛИ СМО ДА НАВИЈАМО ЗА СРБИЈУ

И ДРАГО НАМ ЈЕ ШТО ЈЕ ПОБЕДИЛА

Српске одбојкашице са својим јапанским навијачима у Сендаију

        Женску одбојкашку репрезентацију Србије бодрило је у Сендаију 45 навијача из Хофуа предвођени Тадашијем Нагаијем, у победи над Јапаном на Гран прију.

        Тадаши Нагаи је некадашњи амбасадор Јапана у Србији, почасни грађанин Београда, носилац ордена југословенске звезде II степена, добитник Златне плакете Одбојкашког савеза Србије и председник Друштва Јапан - Србија.

       „Прешли смо 1.300 километара, прво авионом до Токија, па возом. Сви смо навијали за Србију јер смо њени домаћини. То је мало компликовано, али решили смо да навијамо за Србију и драго нам је што је Србија победила“, рекао је Нагаи после утакмице.

        Навијачи су носили мајице на којима је писало „Напред Србија“, током утакмице у којој је Србија у три сета победила домаћина Јапан у другој утакмици другог викенда Гран прија.

        Председник ОСС Зоран Гајић и генерални секретар Иван Кнежевић посетиће Хофу 15-19. јула на позив градоначелника Масата Мацуре.

        Они ће ће потписати уговор о сарадњи, по коме ће Хофу уочи Олимпијских игара 2020. године у Токију угостити женску и мушку одбојкашку репрезентацију Србије, уз одобрење и подршку Владе Јапана.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари