Иљукић: Најбизарнији аутогол српске одбојке

ГОЛИЈАНИН: „СВЕ ТО СПОРТ, ДА МЛАДИ ШИРОМ СВЕТА ТРЕБА ДА СЕ БАВЕ ОДБОЈКОМ...“

Ненад Голијанин

  • У данима када је на отетом Косову покушано отимање Трепче и када је у Буенос Ајресу од Србије прљавим смечом „отето“ оно што је такође њено, први човек ОСС је био – уздржан

Пише: Недељко Иљукић

        КОЛИКО пута сте у каријери видели смешан, чудан, бизаран аутогол? Увек после таквог потеза обичан гледалац постави два питања: како и зашто? Одбојка је такав спорт да на одбојкашком тарафлексу нема шансе да се постигне „аутогол“. Али, ван терена се десио најбизарнији „аутогол“ у историји српске одбојке. Председник Одбојкашког савеза Србије Ненад Голијанин је на Конгресу Светске организације у Буенос Ајресу, када се гласало о пријему такозване државе Косово у њено чланство - био уздржан. Уздржан?!

        Човек по имену Мартин Аугустин Сантос је председник шпанске федерације. И гласао је - против! Вест је с једног на други крај света дошла брзином светлости, као и када су слична саплитања радили МОК, UEFA и FIFA, али је засенила и непријатно заслепила сваког ко иоле прати, познаје, меша се или се не меша у односе Београда и Приштине. Сви осим Ненада Голијанина који није хтео, смео или знао да, када је председавајући питао: „Ко је против?“ - подигне руку. Не, он је подигао руку када су се „прозивали“ уздржани. Без трунке савести, без основне спортско-дипломатске куртоазије, без помисли какве ће реакције изазвати његов, најблаже речено, скандалозан чин.

        „Објаснио“ је Голијанин да је „све то спорт, да млади широм света треба да се баве одбојком...“ и још нека сличне изговоре које са здравом памећу немају везе. У данима када је на отетом Косову покушано отимање Трепче и када је у Буенос Ајресу од Србије прљавим смечом „отето“ оно што је такође њено, први човек ОСС је био - уздржан. Ко би се надао оваквом аутоголу једног Ненада... Човече, па како и зашто?

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари