Грбини одбојкаши осигурали полуфинале Ф6

ПОКУШАВАМ МОМЦИМА ДА ПРЕНЕСЕМ ДА УОПШТЕ НИЈЕ ВАЖНО ПРОТИВ КОГА ИГРАМО, КАЖЕ СЕЛЕКТОР

        „ОРЛОВИ“ су на корак до медаље. Одбојкаши су постали ноћна мора Пољацима, јер су их трећи пут ове сезоне надиграли. Станковић и другови су победом (3:1 - 25:23, 25:20, 18:25, 25:18) над светским прваком у другом колу Групе Ј осигурали полуфинале Ф6 Светске лиге у Кракову. Срби су у суботу увече после пет сетова изгубили од европског првака Француске (3:2),  а вечерас ће се са Италијом борити за улазак у финале.

        - Очекивао сам да ће Пољаци играти боље после преокрета који су направили против Француза. Мислим да нас је против њих красило све оно што нас је красило током прва три викенда Светске лиге. Покушавам момцима да пренесем да уопште није важно против кога играмо, већ да на свакој утакмици дамо свој максимум, да нам је свака лопта најважније. Зато нам је у полуфиналу најбитније да одиграмо најбоље што можемо, да размишљамо о терену, а не о ривалу - истиче селектор Никола Грбић.

        Победа над Пољацима и пласман у полуфинале, где ће сигурно играти и Бразил, и те како су орасположили наше асове.

        - Велика победа. Међутим, знамо зашто смо овде дошли, хоћемо што бољи резултат, желимо да покажемо да игра у групној фази није била случајна, као ни победе над Бразилом и Русијом. Лепо смо отворили меч, водили са 2:0, али нас је пауза од 10 минута опет пореметила. Изгубили смо трећи сет, али смо у четвртом показали зашто смо овде. Били смо права дружина, борили се за сваку лопту, поен, веома смо добро радили сервис, блок, одбрану - наглашава Марко Подрашчанин.

        Да их Пољска увек инспирише, потврђује и либеро Никола Росић:

        - Увек је лепо играти у земљи одбојке. Овде смо са најбољим селекцијама света, тако да су и те како значајна ова три бода. Играли смо као и досада у Светској лиги, агресивно, а успели смо и да наметнемо свој ритам. И даље ћемо играти стрпљиво, поен по поен.

        Срећко Лисинац примећује да су ове године научили како да играју са Пољацима, који су их у прошлости често побеђивали:

        - У меч смо ушли максимално концентрисани, мотивисани. Одлично смо сервирали, блокирали. Све је савршено функционисало до трећег сета, када нас је пауза мало пореметила. Али у четвртом смо знали да нас тај сет води у полуфинале и зато смо одиграли беспрекорно.

СВАКА ЧАСТ ЛУБУРИЋУ

        Никола Грбић је посебно похвалио Дражена Лубурића, који је одиграо меч под инјекцијама:

        - Он већ десетак дана има проблем са леђима. На дан утакмице се скоро укочио, напустио је јутарњи тренинг. Постојала је велика бојазан да неће моћи да игра. Разговарао сам с докторима и с њим. До почетка утакмице се није знало да ли ће наступити, кључно је било загревање. Свака му част, оставио је срце на терену.

ПОЛУФИНАЛЕ

СУБОТА
        Србија-Италија 17.30
        Француска-Бразил 20.30
НЕДЕЉА
        За треће место 17.30
        Финале 20.30
 
        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари