Грбићеви одбојкаши се смрзавају у Бразилу

ПРАВИЛНИК FIVB КАЖЕ ДА СЕ НЕ МОЖЕ ИГРАТИ КАДА ЈЕ ТЕМПЕРАТУРА МАЊА ОД 16 ИЛИ ВЕЋА ОД 25°C

        Одбојкаши Србије почињу у среду наступ на финалном турниру Светске лиге, али у нехуманим условима у Бразилу.

        Тим Николе Грбића играће против селекције САД у 19 часова по локалном времену (22:40 по нашем), кад се очекује да температура буде само 12 степени.

        Проблем је што се утакмице у Коритиби не играју у сали, него на фудбалском стадиону Баишада Арена, па не постоји начин да се играчи загреју чак ни после неколико сати игре.

        На отварању турнира први ривал Србије САД је изгубио од Француске 3-2 (27:25, 20:25, 26:24, 17:25, 15:12), а новинар „Спортског журнала“ Игор Јагличић који прати српски тим у Бразилу је на Фејсбуку окачио слику како се играчи „греју“ са две грејалице иза реклама.

       „Ово ипак нема пуно везе са одбојком. Преживео сам први дан у Леденој Баишада Арени. Момцима свака част што уопште играју у овим (не)условима. На мечу Француска - САД вечерас реално једва преко 10 степени“, навео је Јагличић.

        Селектор Србије Никола Грбић се по доласку у Коритибу пожалио на ужасне услове у којима ће се играти турнир, а иако правилник FIVB јасно каже да се утакмице не могу играти у условима у којима је температура мања од 16 или већа од 25 степени целзијуса, то изгледа није битно.

        Србија брани титулу Светске лиге.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари