Грбић: Жреб уравнотежен, чека нас тежак пут

ОДБОЈКАШКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ НА ЕП 2017. У ГРУПИ СА ПОЉСКОМ, ФИНСКОМ И ЕСТОНИЈОМ

Никола Грбић

        Селектор репрезентације Србије Никола Грбић рекао је да је жреб за Европско првененство уравнотежен и додао да пут до полуфинале неће бити лак.

        „Мислим да је уравнотежен жреб у смислу да су у свакој групи по две јаке екипе... Можда су у групи са којом се ми после укрштамо, где су Русија, Словенија, Бугарска и Шпанија, три јаке екипе. Биће прилично неизвесно које ће две екипе да се пласирају даље“, рекао је Грбић.

        Одбојкашка репрезентација Србије ће на Европском првенству 2017. године играти у Групи А са селекцијама Пољске, Финске и Естоније, одлучено је данас жребом у Кракову.

        У Групи Б, у Шчећину, играће селекције Италије, Немачке, Словачке и Чешке, а у Групи Ц у Кракову смештене су репрезентације Русије, Бугарске, Словеније и Шпаније. Група Д играће се у Катовицама, а чине је Француска, Белгија, Холандија и Турска.

        „Нема лаког противника, нема шетње до полуфинала. Свесни смо да играмо против светских репрезентација и да ће пут до полуфинала бити трновит и тежак. Али, мислим да нам игре које смо показали на последњем турниру дају основ за велики оптимизам. Треба само да се концентришемо само на своју игру, а с ким год будемо играли припремаћемо се максимално као и увек до сад“, рекао је Грбић.

        Европско првенство за одбојкаше играће се од 25. августа до 3. септембра.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари