Грбић: Утакмица која се не игра сваког дана

ПОЉСКА И СРБИЈА ПРЕД ВИШЕ ОД 60.000 ЉУДИ НА НАЦИОНАЛНОМ СТАДИОНУ ОТВАРАЈУ ЕП

Никола Грбић

        Није могло спектакуларније, није могло теже, али вероватно неће бити „никад слађе”, ако српски одбојкашки Орлови у четвртак увече прелете „Национални стадион” у Варшави и на крилима велике победе против Пољске, најаве високе домете на 30. Европском првенству.

        Мегдан пред више од 60 хиљада гледалаца почиње у 20,30 часова, а стари знанци, најављују спектакуларан окршај.

        Сви прижељкују сјајан меч, можда Пољаци то кажу куртоазно, кад се сете 2014. године, јер су тада лако изашли на крај са нашом селекцијом. Неће бити ништа лакше ни овој генерацији, која добро зна шта се догађало пре три године.

        Домаћин је фаворит, кажу тако и кладионице (квота на Пољску 1,6), али не толико због сувог квалитета, колико због предности терена на којем се игра и публике, која ће бити њихов седми играч.

        Опет, нико то не помиње, али, Србија је добила последња четири међусобна окршаја против вечерашњег ривала. Сва четири у Светској лиги.

        И како рекоше јуче на конференцији за новинаре селектор Грбић и капитен Станковић, нема разлога за страх.

        - Биће занимљиво кад Србија поведе и кад публика мало утихне - изненадио је Никола пољске новинаре, одговором на питање „да ли је Србија почаствована играњем пред 60 и више хиљада гледалаца или осуђена на пораз”.

        - Ово су утакмице које се баш не играју сваки дан, али не треба да се бавимо историјским причама. И сам сам увек волео да играм пред пуним трибинама, покушаћу ту врсту љубави да пренесем својим момцима.

        Нису много Пољаци запиткивали нашег селектора о ситуацији у екипи, поједини су након конференције, у интервјуу „један на један” улазили у детаље, али општи утисак након дружења селектора, капитена и новинара је да ће и утакмици бити у другом плану, поред публике... Како за кога.

        - Знам како је било 2014. године, знам како сам се осећао на терену и како смо прошли. Не бих желео да се тако нешто понови, па ћемо учинити све да у првом мечу на Шампионату оставимо добар утисак, одиграмо квалитетно и ако будемо у прилици, победимо! - рекао је Драган Станковић пред бројним представницима „седме силе”.

        Иначе, тренере и капитене обеју селекција поздравио је Јацек Каспршик, председник Пољске федерације и пожелео им добродошлицу, нагласивши да је меч у Варшави финални у А групи. Пожелео је Николи Грбићу и Фердинанду Де Ђорђију пуно успеха и да више немају проблема са повређеним играчима.

        - Волео бих да и овај Шампионат буде успешан, какав је био и онај пре три године, а да ли ће бити тако, рећи ћете ви, кад се све заврши - закључио је Каспржак.

Борджинска: Максимум - 63 хиљаде гледалаца

        Разрешене су на конференцији за новинаре све дилеме око тога, колико ће гледалаца бити на утакмици у Варшави. Моника Борджинска, директор комуникација „Националног стадиона”, имала је тачне податке о броју продатих улазница.

        - На утакмици ће бити максимално 63 хиљаде гледалаца. У доњем прстену имамо 10 хиљада места. Нисмо желели ништа да ризикујемо, сваки навијач који плати улазницу и дође нам меч, мора да има пун комфор.

        Информације ради, цена улазница за поменути „доњи прстен” је од 60 до 100 евра, а за трибине од 10 до 50 евра.

Бјењек (ипак) у саставу

        Чудесно се опоравио Матеуш Бјењек од дисторзије скочног зглоба, другог степена, пишу пољски медији. Млади средњи блокер, ипак ће бити у саставу домаће селекције на 30. ЕП.

        Издржао је већи део првог тренинга Пољака на стадиону, који је одржан у уторак вече, па је селектор Де Ђорђи одлучио да га уврсти у тим, а Врону да врати кући. Остаје само тајна, да ли ће ровити Бјењек уопште бити у могућности да помогне својој екипи на премијери против Србије.

Данас на мрежи

        17,30 (Гдањск): Финска - Естонија (група А)
        17,30 (Краков): Бугарска - Русија (Ц)
        20,30 (Варшава): Пољска - Србија (А)
        20,30 (Краков): Шпанија - Словенија (Ц)
 

Напомена: Слободне су екипе у групама Б и Д.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари