Грбић: Сваки сет, поен, свака утакмица важна

„ЗАНИМЉИВО, И ПРОШЛЕ ГОДИНЕ СМО КРЕНУЛИ ОД ДУЕЛА СА ДОМАЋИНОМ И ИСПАЛО ЈЕ ДОБРО“

Никола Грбић

        Мушка одбојкашка репрезентација Србије у петак игра утакмицу првог кола Светске лиге са Русијом.   

        Меч у Калињинграду почиње у петак у 19.10 по нашем времену, а у групи Ц првог викенда Светске лиге су и Бугарска и Пољска.

        Србија ће у другом колу играти са Бугарском (субота, 16.40), у трећем је противник селекција Пољске (недеља, 16.40).

        „Сваки сет, сваки поен, свака утакмица нам је важна, са таквим ставом морамо да уђемо у меч са Русијом. Занимљиво, и прошле године смо кренули од дуела са домаћином и испало је добро. Не знам у ком ће они саставу играти, видећемо тек када изађемо на терен, али је фокус на нама и нашој игри. Мислим да смо добро радили и са смо спремни и верујем да ће се то видети на терену,“ рекао је пред дуел са Русијом селектор одбојкаша Србије Никола Грбић.

        Репрезентација Србије игра 19. пут у Светској лиги а до сада је освојила пет сребрних и три бронзане медаље.

        После девет кола у три викенда и табеле са свим резултатима свих репрезентација које учествују, пет најбољих екипа ће, уз домаћина завршног турнира, Пољску, играти за трофеј Светске лиге, од 13. до 17. јула у Кракову.

        У међувремену, други викенд Светске лиге доводи у београдску халу Александар Николић селекције Бразила, Ирана и Бугарске (23 - 25. јун), на трећем викенду Србија гостује у Техерану, где осим Ирана, играју и Аргентина и Италија (1 - 3. јул).

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари