Грбић: Србија и ОСС против тзв. Косова у FIVB

НА 37. КОНГРЕСУ CEV У ЛУКСЕМБУРГУ, ПОТПРЕДСЕДНИК ОДБОЈКАШКОГ САВЕЗА ИЗНЕО ЗВАНИЧАН СТАВ

Владимир Грбић

  • Владимир Грбић као први потпредседник ОСС и делегат ОСС на Конгресу у Луксембургу исправио одлуку Ненада Голијанина са претходног Конгреса

        Након што је модератор 37. Конгреса CEV у Луксембургу саопштио да Европска одбојкашка конфедерација има 56 чланица, после пријема такозваног Косова у FIVB, за реч се јавио Владимир Грбић, први потпредседник ОСС, и делегат ОСС на Конгресу и делегатима саопштио да је Одбојкашки савез Србије против пријема такозваног Косова у FIVB.

        - Председниче Боричићу, председниче Граса, поштовани делегати, даме и господо, у складу са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 и саветодавном мишљењу Међународног суда правде о косовској декларацији о независности, дужност ми је да вас, у својству представника Одбојкашког савеза Србије, обавестим о ставу Владе Републике Србије која се противи признавању такозване Републике Косово. Сагласно томе, Одбојкашки савез Србије је против пријема Одбојкашког савеза такозване Републике Косова, као пуноправног члана FIVB - рекао је Грбић, а преноси ОСС у саопштењу.

        Подсећања ради сада већ бивши председник Савеза Ненад Голијанин је на Конгресу на ком се гласало о пријему такозване државе Косово био суздржан.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари