Грбић: Спортисти да буду авангарда друштва

„ЗБОГ НЕКИХ ПОЛИТИЧКИХ ОДЛУКА У ВРХУ FIVB“ ПРОМЕЊЕН СИСТЕМ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ОИ

Никола Грбић

  • Да би био узор мораш да будеш комплетна личност, да си одговоран, пазиш како својим понашањем утичеш на младе, а ови момци имају ту карактеристику , рекао је селектор

        Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић рекао је данас да спортисти треба да буду „авангарда друштва“ и дечији идоли, као и да је свима у тиму жао што неће играти на Олимпијским играма, за шта је окривио и политичке разлоге.

        „Ми треба да смо авангарда друштва, треба деци да будемо идоли. Онда мораш да будеш комплетна личност, да си одговоран, пазиш како својим понашањем утичеш на младе, и мислим да ови момци имају ту карактеристику и да својим понашањем то свакодневно потврђују“, рекао је Грбић гостујући на телевизији N1.

        Србија је у недељу први пут у историји освојила Светску лигу. Грбић је признао да је цео тим прошао кроз тежак период после неуспешних квалификација за Олимпијске игре.

        „Честитао сам им од срца. Потпуно заслужена победа, која ниједног момента није долазила у питање. Ми знамо колико смо тренирали за то и колико смо дали себе. Сви су нам у Кракову говорили како смо напредовали и да играмо много боље него прошле године, али ако немаш резултат није битно колико радиш и тренираш. Када се крунише златом, то добија потврде“, рекао је селектор.

        Открио је шта је рекао играчима уочи финала са Бразилом.

        „Нема ту пуно филозофије, пред финале сам им рекао да не треба да буду савршени, јер нас је срце довело до финала, као и залагање. То је био једини мој захтев, уживајте, радили сте напорно, сад то покажите на терену. Ако после толико напорног рада не успеш да покажеш на терену, онда остане горак укус“, објаснио је он.

        Грбић је подсетио на још неке историјске успехе ове сезоне у Светској лиги, пошто је његов тим први пут победио Русију у гостима, као и Бразил код куће. Селектор је посебно истакао децу која су гледала утакмицу против Бразила.

        „То ми је било упечатљиво и надам се да ће они почети да се баве одбојком и да ће им ови момци бити идоли. Играли смо јако добро, померали границе и мислим да је злато шлаг на торту“, рекао је он.

        Селектор је казао да је свима у тиму жао што се нису пласирали на Олимпијске игре, као и да му је жао што је „због неких политичких одлука у врху FIVB“ промењен систем квалификација, тако да Европа изгуби једно место, а Јужна Америка добије једно више.

        „Мислим да Мексико, колико год је заслужио да се нађе на ОИ, неће подићи ни гледаност ни квалитет. Треба да уживамо у успеху и да правимо екипу за Токио“, рекао је Грбић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари