Грбић: Пуно посла око назови обичних ствари

НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ИГРАЧИ НАСТАВИТИ ДА ТРЕНИРАЈУ ИСТИМ ЖАРОМ У СВОЈИМ КЛУБОВИМА - КАЖЕ СЕЛЕКТОР

        Пуне две недеље трају припреме мушке сениорске репрезентације Србије за први велики изазов у 2018. години, премијерну Лигу нација.

        Након рада у Ковилову, „Орлови” су се преселили у хотел „Холидеј Ин” на Новом Београду и дворану „Мастер” у Земуну, где им се придружио и „одморни” селектор, Никола Грбић. После два тренинга, пренео нам је и прве импресије.

        - За већину момака, начин рада и наш систем су одређена новина. Ипак, приметно је да има пуно посла око назови обичних ствари, технике смеча, блока, одбране, заштите, додавања контри, дизања... Требало би пуно времена да се посвети, а то је наш проблем. Ипак, бићемо заједно још неколико тренинга - каже Никола и додаје:

        - Не бих да све ово звучи негативно, јер сам од сарадника добио информације да су сви момци били радни и вредни и да потенцијала има. Надам се да ће са истим мотивом наставити тренинге у својим клубовима.

        Још увек су сви на окупу?

        - Тренирали смо у четвртак са 20 играча. Била је гужва, али сам желео све да их видим. Ови, назови старији, поштеђени су скокова, па ће фокус и у наредна 3-4 дана бити на млађима. Од момента кад се почну прикључивати остали, мораћемо да мењамо ритам рада - каже Грбић.

        До кад остајете у Београду?

        - До 16. маја, кад путујемо за Краљево. Рачунам да ћемо тамо тренирати са шеснаесторицом играча, мада, не знам да ли ћемо имати могућност да вежбамо на два терена. Очекују нас и две пријатељске утакмице против Ирана, видећемо да ли 18. и 19. или 19. и 20. маја, како се договоримо. Биће то довољно да колико-толико спремни дочекамо прве мечеве у Лиги нација - додао је селектор Србије, Никола Грбић.

Чекамо и Алексу Брђовића!

        Ни овог пута селектор Србије није пропустио да помене Алексу Брђовића, који ће 7. маја у Риму, бити подвргнут детаљном лекарском прегледу.

        - Искрено се надам да ће Алекса добити зелено светло за тренинге и жеља нам је да га полако уводимо у рад, како би био спреман за припреме за Светско првенство - каже Грбић.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари