Грбић: Победа показала да подижемо игру…

ПРОТИВ ПОЉСКЕ КОД НАС ЈЕ ПОСТОЈАЛА ВЕЛИКА ЕНЕРГИЈА, О КОЈОЈ СТАЛНО ГОВОРИМ, А КОЈА ЈЕ И ПРЕСУДИЛА

        Задовољан је био селектор Никола Грбић игром и ставом својих изабраника после максималне победе Србије против Пољске, у последњем мечу четвртог турнира Лиге нација.

        Изабраници селектора Николе Грбића су у предграђу Чикага Хофман Естејтсу били бољи од Пољака по сетовима са 25:23, 25:23, 25:23, па су сада на табели Лиге нација на шестом месту са осам победа и четири пораза.

        „Ми смо практично сва три дана мечеве играли у размаку мањем од 24 сата. Момцима није било лако да се опораве после меча против инспирисаног Ирана и пруже свој максимум против Пољске, од које се очекивала јача реакција после два пораза од 3:0. Тако је и било, али је код нас постојала велика енергија, о којој стално говорим, а која је и пресудила у тренуцима када смо имали заостатак од неколико поена. Драго ми је што је турнир ишао узлазном путањом што се игре тиче. Ова победа нам је донела велике могућности да се пласирамо на фајнал-сикс и, што је много важније, показала је да подижемо игру“, казао је Грбић.

        Последњи, пети викенд је на програму од 22. до 24. јуна, а Србија ће играти у Ђијангмену у Кини, са домаћином, Јапаном и Канадом. Сениори Србије ће директно из Чикага отпутовати у Гуангџу, а затим и до 130 километара удаљеног Ђијангмена.

        Најбољи српски одбојкаши ће у Београд допутовати из Гуангџуа преко Париза, у уторак, 26. јуна.

        Спорт Клуб
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари