Грбић остаје на клупи српске репрезентације!

У СТРУЧНОМ ШТАБУ НЕЋЕ БИТИ ИТАЛИЈАНА, КАМИЛА ПЛАЋИЈА, ДАНИЛА БРАМАРДА И МАУРА ПУЛЕА

Никола Грбић

        Потврдио је пре пар дана Никола Грбић, у интервјуу пољском сајту „Спортове Факти”, да остаје на клупи мушке сениорске репрезентације Србије. Како је објаснио, председник ОСС Александар Боричић одбио је његову оставку.

        Два лоше одиграна турнира (ЕП и квал. за ОИ) и неодлазак на Олимпијске игре, уздрмали су темеље репрезентације, која је од Атланте била учесник свих највећих такмичења. Одбојкаши ће пропустити Рио, , али није смак света. Мора се даље...

        Одбојкашки Савез Србије наставиће сарадњу са Грбићем, али и под неким другим околностима. Сазнајемо да у стручном штабу неће бити Италијана, Камила Плаћија, Данила Брамарда и Маура Пулеа. У овој ситуацији једноставно није било реално продужити сарадњу са њима. Остаје да се види ко ће до почетка припрема, средином маја, постати члан Грбићевог стручног штаба. И на кога ће све селектор рачунати у 2016. години?

        На програму је „само” Светска лига, али изузетно важна, због очувања високог рејтинга и враћања вере у национални тим. Сребро из Рија обавезује. И због медаље и због одбране 46 бодова за светску ранг-листу. Треба већ размишљати и о квалификацијама за СП 2018. године. Није свеједно да ли ће наша репрезентација у истим бити носилац и имати могућност организације турнира, или ће из другог шешира стрепети за неки неповољан жреб. Јако је битно пре тога заиграти у завршници Европског првенства 2017.

        Много важних ствари пред, рекло би се, неважну такмичарску годину. Србија је добила позив да учествује на традиционалном Меморијалу Хуберта Вагнера од 17. до 19. маја (највероватније у Кракову), на којем ће, по неким информација, поред домаћина Пољске, играти још и селекције Бугарске и Кине. Ето прилике да се испробају и неке нове снаге.

        Зато радује чињеница што ће Никола Грбић присуствовати финалном турниру Купа Србије у Пожаревцу (27. и 28. фебруар) и што ће на лицу места имати прилику да се увери у све оно најбоље што тренутно има домаћа клупска одбојка.

        Јер, потребно је добро извагати амбиције и планове. Грбић је својим претходним потезима дао до знања да не рачуна на неколико дугогодишњих репрезентативаца, Петковића, Никића, а од Берлина и Николу Ковачевића. Тешко је очекивати, мада не и нереално, да се неко од њих врати у репрезентацију. Време ће показати.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари