Грбић: Игнорисаћемо мањак сати спавања

РАНО ЈУТРОС ПОБЕДИЛИ АРГЕНТИНУ И ЗАБЕЛЕЖИЛИ ШЕСТИ ТРИЈУМФ

У ОВОГОДИШЊЕМ ТАКМИЧЕЊУ

   Никола Грбић

        „Очекивали смо да ће они играти много агресивније и да ће утакмица бити потпуно другачија од оне коју смо играли у Техерану где смо их непредвидјено лако победили са 3:0. Драго ми је што смо остали фокусирани до краја, чак и кад нисмо искористили пар шанси у четвртом сету. Драго ми је што смо у петом сету од самог старта наметнули притисак, одвојили се и привели тај-брејк крају на миран начин“, рекао је Грбић.

        Одбојкашка репрезентација Србије играће 13. пут на финалном турниру Светске лиге, а трећи пут узастопно, пошто је рано јутрос у Кордоби победила Аргентину и забележила шести тријумф у овогодишњем издању такмичења.

        Србија је победила Аргентину са 3:2, по сетовима 25:22, 19:25, 25:22, 28:30 и 15:12 у мечу првог кола Г групе и изборила су пласман на финални турнир у Куритиби два кола пре краја такмичења по групама.

        Изабраници Николе Грбића од 21.10 играју против Бугарске меч другог кола турнира у Кордоби.

        „Игнорисаћемо мањак сати спавања. То је тај ритам, није први пут да се то дешава. Мислим да је то нешто о чему момци не треба да размишљају. Није идеална ситуација, али то не треба да нам буде разлог да опет не одиграмо најбоље што можемо. Да ли ће бити неких промена у тиму? Вероватно хоће, али видећемо пред почетак утакмице“, рекао је Грбић.

        И поред тога што је Србија изборила пласман на финални турнир Светске лиге Грбић ће инсистирати да се „пуним гасом“ одигра и меч против Бугарске.

        „Ја сам то њима рекао на крају турнира у Техерану. Мене не занима да ли смо се квалификовали или нисмо. Желим да до краја играмо максимално коректно јер то, на пример, може да утиче на пласман и избацивање једне друге репрезентације којој можда треба наша победа да би прошла даље. Према томе, ја не кажем да ми морамо да победимо Бугарску да би тамо неко прошао даље, а не Бугари. Ја само кажем, ко год буде изашао на терен мора да да 100 одсто својих могућности, да игра најбоље што може, да се труди да победи“, рекао је Грбић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари