Грба: Без емоције постајемо осредња екипа

ОКРЕНУЛИ СМО ТОК УТАКМИЦЕ И ОДИГРАЛИ ФАНТАСТИЧНО, АЛИ ТРЕБА УЗЕТИ У ОБЗИР ДА СМО ИСПАЛИ

Никола Грбић

        Селектор Никола Грбић рекао је после пораза од Француске да на терену није видео екипу Србије коју је навикао да гледа.

        Одбојкаши Србије су остали без полуфинала Светске лиге после два пораза од САД и Француске. Пораз од Француза наши одбојкаши су доживели после тај брејка, 21:25, 20:25, 25:17, 25:18, 11:15.

        Одбојкашки савез Србије преноси изјаву селектора који каже да тим није играо лоше као против САД, али и да ствари нису од почетка ишле како је требало.

        „Не кажем да је било толико лоше против САД, али видело се да када нам не иду ствари како смо навикли и како желимо, имамо много проблема да то прихватимо и то се много пренело на нашу игру и због тога ми је најжалије“, рекао је Грбић.

        Прва два сета Французи су добили добром игром у чему им је помогло и бледо издање наше репрезентације. Ствари су се после другог сета промениле, али то није утицало на крајњи резултат због два изгубљена сета.

        „Окренули смо ток утакмице и одиграли фантастично, али треба узети у обзир да смо испали, а они се квалификовали, па су се подсвесно опустили. Заслужили смо два сета играјући одлично. Екипа мора да учи из оваквих искустава и ја као тренер, то је процес. Свесни смо добрих и лоших страна, то се свакодневно ради. Оно на чему морамо да порадимо јесте да ако не дајемо све од себе, ако немамо емоцију, ми постајемо осредња екипа и улазимо у проблем да са екипама које нису на нашем нивоу, да играмо егал или да изгубимо“, каже Грбић.

        Репрезентативац Србије Немања Петрић разочаран је што тим није успео да се пласира у полуфинале и бори се за одбрану титуле. Петрић је рекао да екипа није задржала концентрацију у кључним моментима, што је на овом нивоу такмичења кобно за резултат.

        „Два месеца смо се спремали за ово, тешко је прихватити пораз, али идемо даље“, рекао је Петрић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари