Гајић - за одбојкашкe мученикe широм Србије

ОХЛАДИЋЕ СЕ И ВЛАДИМИР (ГРБИЋ)… КО ЗНА КАКО БИХ СЕ ЈА ПОНАШАО

ДА САМ ИЗГУБИО?

Зоран Гајић

        Препун обавеза био је први радни дан Зорана Гајића, новог председника Одбојкашког савеза Србије. Прву кафицу, уместо са Владимиром Грбићем, што је била његова жеља, попио је са својим најближим сарадницима, али и у друштву Слободана Милошевића, одлазећег генералног секретара ОСС.

        Били су ту и нови генсек, Иван Кнежевић, као и четири члана Извршног одбора, Горан Градински, Богдан Мамузић, Богдан Сретеновић и Милан Јовановић. Недостајао је Иван Миљковић, који се због клупских обавеза експресно вратио у Турску.

        Дуго су разговарали иза затворених врата, али се мора признати да је Гајић имао времена и за пријатеље, који су желели да му честитају на избору, као и за новинаре и фоторепортере, који су, свако на свој начин бележили историјске тренутке за српску одбојку.

        До касно синоћ Гајић и Кнежевић разговарали су и са запосленима у Одбојкашком савезу Србије, са жељом да што пре издају нове радне задатке.

        А у разговору за медије, није имао много шта да дода, а да није рекао још минут по завршетку недељних избора у хотелу М. Поновио је да су исти протекли у демократском тону и да су делегати Скупштине гласали по сопственој савести.

        - И даље сматрам да сви заједно треба да наставимо да радимо. Рекао сам и остајем при том ставу, да је у Савезу било доста добрих ствари, пре свега у експлоатацији националних селекција. Нарочито сениорских, можда мало мање млађих. Ту има резерви. Међународна сарадња и позиционирање Савеза је на највишем могућем нивоу. То је нешто што је јасно сваком - рекао је Гајић и поновио још једном највећи проблем „одбојкашке Србије”.

        - Постојао је огроман јаз канцеларије у Београду и свих других, одбојкашких мученика широм Србије, одакле и потичу сви репрезентативци. Они су ме и изабрали, јер се нису осећали интегралним делом Савеза. Наш велики задатак је да у следећем периоду максимално испоштујемо те људе, макар да их саслушамо. Не можемо по закону о спорту, нешто конкретније да им помогнемо, нарочито не финансијски. Можемо саветима и одређеним искуством да их упутимо шта и како могу да ураде? Да добију мало већи дигнитет у комуникацији са локалним самоуправама и да тамо позиционирамо наш спорт. Наслов целе приче била би тешња комуникација са клубовима и регионима, у помоћи у њиховом преживљавању.

        Још једном је Гајић поновио начин, на који је комуницирао са људима из свих одбојкашких региона у претходних седам дана.

        - Обишао сам целу Србију, од Грачанице до Новог Сада. Свима сам испричао свој програм, а исто тако сам и од њих тражио да ми кажу шта очекују од будућег председника. Нисам се ја родио у фотељи, немам апсолутно никаквих патолошких амбиција, лечења личних комплекса овом функцијом. Ја сам испуњен човек. Имам мотив, који је везан за то да сва она виђења, која нису у складу са досадашњим радом Савеза, имплементирам. Сви они имају виђење како то треба да изгледа и то ћу пробати да урадим у пракси.

        По речима Зорана Гајића, он ће бити човек за локал, а Иван Миљковић за међународну сарадњу.

        - Иван је млад, савремен човек, искусан и у стварима ваше новинарске струке. Очекујем да у спољној политици Савеза задржи статус, који до сада има. А ја лично планирам да од 100 службених путовања, 99 буде у Србији. И не брините због чињенице што ћу упоредо са овом улогом обављати и тренерску у Бакуу. Бићу ту за све оно што је потребно да Савез неометано функционише...

        Прокоментарисао је Гајић и реакцију Владимира Грбића на крају Изборне скупштине, када га је овај назвао лицемером.

        - Ја сам старији, праштам. Не љутим се ни на кога. Свашта се дешавало у овој предизборној кампањи. Неки моји људи су били преплашени, јер је на једној страни Вања, на другој Гаја. Нас двојица се у неким стварима апсолутно слажемо, пре свега што се тиче експлоатације националних селекција и српске школе одбојке, међународне сарадње... У неким смо дијаметрално различити. Охладиће се и Владимир. Да смо играли шах, исто би било. Ко зна како бих се ја понашао да сам изгубио?

        Нови председник ОСС и даље сматра да је Грбић искориштен од стране људи који су дуго година имали бенефит од Одбојкашког савеза Србије.

        - То су Одбојкашки савез Београда, неки људи и клубови. Шира Србија није имала ништа од тога. Понављам, ниједног тренутка нисам доживљавао Владимира Грбића као човека који стоји наспрам мене, када је одбојка у питању. Ни по идејама, ни по ставу. Једноставно, опција која га је кандидовала, дуго је владала, што су знали сви они који су гласали за мене.

        Поновио је на крају Гајић причу о „тимском раду”:

        - Све што сам урадио у животу, подарили су ми моји сарадници. То су и играчи и чланови стручног штаба и руководство. Желим да тај тимски дух пренесем и на Савез. Током обиласка региона, осетио сам огромну енергију људи који ми пружају подршку и схватио да и ту имам један велики тим иза себе.

        И подршку осталих чланова сиднејске генерације:

        - Желим да их све увучем у рад Савеза и Ђулу Мештера, и Слободана Ковача и Андрију Герића и Васу Мијића и Слободана Бошкана и Вељка Петковића. Да стану уз раме потпредседнику Ивану Миљковићу...

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари