FIVB: Србија је европска „одбојкашка сила“…

У МУШКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ, САМО СРБИЈА, РУСИЈА, ИТАЛИЈА И ПОЉСКА

ИМАЈУ СВЕ ТРИ СВОЈЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ НА ПРВИХ ШЕСТ МЕСТА

        Изузетни резултати одбојкашке репрезентације Србије довели су је у групу најуспешнијих „одбојкашких сила“ Европе, заједно с Русијом и Италијом.

        Међународна одбојкашка федерација подсетила је да ће мушка репрезентација Србије 29. маја у Бразилу почети кампању за Светску лигу FIVB.

        На европским ранг листама, одбојкашки тимови Србије заузимају шест водећих места.

        Женске репрезентације Србије U18 и U19 су такође високо рангиране. Одбојкашице млађе од 19 година су европске првакиње, док је U18 ове године освојила сребрну медаљу на Европском првенству у Пловдиву (Бугарска).

        Сениорска женска репрезентација Србије дели друго место у Европи, са Италијом, и ове године ће се такмичити за Светски Гран при.

        Сениорски мушки тим Србије је трећи међу европским одбојкашима и у такмичењу за Светски Гран је у Групи А, с Аустралијом, Бразилом и Италијом.

        Мушки тимови Србије U20 и U19 заузимају шеста места на европским ранг листама.

        Једине земље чији су национални тимови међу шест најбољих у Европи су Русија и Италија. Турска има пет врхунских тимова, Пољска четири, Немачка и Белгија по три, Француска и Бугарска по два, а Чешка и Холандија по један.

        Женске репрезентације Србије - сениорска, U19 и U18 - су све међу прве три на својим ранг листама. Турска и Италија имају у тој класи по два тима, а Русија и Пољска их прате са по једним.

        У такмичењима у мушкој конкуренцији, само Србија, Русија, Италија и Пољска имају све три своје репрезентације на првих шест места на европским ранг листама. Турска, Француска, Бугарска и Белгија имају по два, а Немачка има једну.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари