Бракочевић: Јако ми је недостајала одбојка…

ЈЕДНА ОД НАЈБОЉИХ СРПСКИХ ОДБОЈКАШИЦА СЕ ЕКСПРЕСНО ПОСЛЕ ПОРОЂАЈА ВРАТИЛА НА ТЕРЕН И У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ

Јована Бракочевић

        ЈОВАНА Бракочевић не може да замисли дан без одбојке. Зато се некад најбоља играчица Европе месец и по после порођаја вратила на терен. Упорност сјајне коректорке препознао је и селектор Србије Зоран Терзић, који ју је позвао на припреме за Гран-при и Олимпијске игре у Рију.

        - Паузирала сам девет месеци, а чак ни цео труднички период нисам издржала да будем мирна и да не играм. На терен сам се вратила месец и по дана пошто сам родила сина. Хтела сам и пре, али доктори нису дозвољавали. Чим су дали зелено светло ушла сам у машину и презадовољна сам што све иде како треба. То засада функционише, а ја се веома добро осећам од самог старта. Јако ми је недостајала одбојка, физичка активност и једва сам чекала да почнем са радом у репрезентацији - истиче Бракочевићева.

        Трофејна одбојкашица се нимало не плаши конкуренције и свесна је да ће све девојке пружити максимум како би се нашле у тиму за Олимпијске игре у Рију:

        - Пауза се сигурно осећа, јер се тело ипак променило. Ту су месеци и месеци стагнације, изгуби се сваки осећај. Али, конкуренција је одувек била присутна, тако да све знамо шта нас чека. Искрено, то може само да радује, здрава конкуренција говори да ћемо бити боље него иначе и да ће се на припремама квалитетније радити.

        Сјајна одбојкашица подвлачи да је најбитније да се не понови 2012, када је због повреда на олимпијском турниру у Лондону играо скрпљен тим:

        - Зато је и најважније да све будемо здраве. Лондон не бих пожелела ниједној екипи.

КОРАК ПО КОРАК

        Даме, које су на припремама у Бару, генералну пробу пред Рио имаће у Гран-прију. Без обзира на прошлогодишње сјајне игре Србије, Бракочевићева је умерени оптимиста:

        - Увек свашта очекујем. Али, мислим да ове године треба да идемо корак по корак, да нигде не журимо и ако се поклопе све коцкице можемо да очекујемо неки резултат. Полако, даће Бог.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари