Маја Огњеновић: Сви желе да освоје медаљу...

КАПИТЕН ОДБОЈКАШИЦА СМАТРА ДА ЈЕ ДОШЛО ВРЕМЕ ДА ПОКАЖУ

КОЛИКО ЗАИСТА ВРЕДЕ

Маја Огњеновић

  • На Олимпијске игре много селекција долази са највишим циљевима. Трудим се да не коментаришем жреб, али ми је жао што нисмо у другој групи - каже Огњеновићева

        ПРАВО лице у Рију. Маја Огњеновић верује да ће одбојкашице на својим трећим Олимпијским играма заредом засијати пуним сјајем. Капитен Србије не обећава медаљу, признаје да су у тежој групи, али и сматра да је дошло време да на најважнијем такмичењу покажу колико заиста вреде.

        - Када смо пре осам године отишле у Пекинг на наше прве Игре, биле смо еуфоричне. У Лондону 2012. нисмо се прославиле, јер због објективних разлога нисмо биле комплетне. Сада смо све ту и немамо право на било какав кикс - истиче идеолог игре наше селекције.

        Српкиње ће играти у тежој групи, ривали на путу ка четвртфиналу су: САД, Кина, Италија, Холандија и Порторико. У „А“ су: Бразил, Русија, Јапан, Кореја, Аргентина и Камерун.

        - Трудим се да не коментаришем жреб, али ми је жао што нисмо у другој групи, која је можда за нијансу лакша и нема толико изједначених екипа као у нашој. Али, све екипе долазе у Рио са највишим циљевима, конкурената за медаље је много - подвлачи Огњеновићева.

        Маја је у договору са селектором Зораном Терзићем прескочили прве две недеље рада, а за репрезентацију је почела да игра од другог викенда Гран прија. Српкиње не жале превише што их је победа делила од Ф6 на Тајланду, јер су игром доказале да су једне од фаворита на Олимпијским играма.

        - Одмор ми је био неопходан. Последњих година играм у клубовима у којима буквално немам адекватну замену. Али, имамо довољно времена да се спремимо за Рио. Сада нас очекују базичне припреме, отпутоваћемо десетак дана раније, што је довољно за аклиматизацију. А одиграћемо и пар утакмица са Бразилом - истиче Огњеновићева.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари